ERDON Helyi hírek

2009.01.09. 14:11

Fotók a pénz és csillogás világáról

<p>Nagyvárad - Január 9-én, péntek délután a szerző jelenlétében Ioan Nicolae bukaresti fotóművész alkotásaiból nyílt kiállítás a váradi Foto Art Galériában. A nyolcvan kép január 17-ig tekinthető meg.</p>

A mérnöki végzettségű Ioan Nicolae 1971-ben született Bukarestben, napjainkban is a fővárosban él. A fotóművészet iránti szenvedélyét  édesapjától örökölte, első fényképeit egy régi, szovjet gyártmányú géppel készítette. A Romániai Fotóművészek Egyesületének közel két éve a tagja. 2006 óta több romániai fotómodell-ügynökséggel is együttműködik, mely lehetővé a számára, hogy saját elképzelése szerint ültesse gyakorlatba a projektjeit. A Foto Art Galériában megtekinthető nyolcvan színes és fekete-fehér fénykép is a pénz, siker, csillogás világát örökíti meg. Az alkotások különlegességét többek közt az adja, hogy speciális technikai körülmények közt nagyították fel őket. A péntek délutáni tárlatnyitón kettős elnöki minőségében (nagyváradi Tavirózsa Fotóklub, illetve Romániai Fotóművészek Egyesülete) felszólaló Tóth István fotóművész elmondta: a kiállítás létrejötte a helyi és az országos szervezet közti együttműködésnek köszönhető. Ioan Nicolaeval körülbelül két-három hónappal ezelőtt ismerkedett meg, és hálás neki azért, hogy a nagy hideg ellenére, több mint 650 kilométert megtéve tiszteletét tette az eseményen.

Vizuális melegség

Dr. Ramona Novicov műkritikus úgy vélte: a képek vizuális melegséget  sugároznak a hideg télben. Külön kiemelte a szerző lelkiismeretességét és alaposságát, azt, hogy egy olyan világot örökített meg a kivülállók részére, ahová "egyszerű halandóknak" nem könnyű beférkőzniük. Ioan Nicolae miután köszönetet mondott az elismerő szavakért, kifejtette, hogy a galériában látható képek az elmúlt másfél év termései. A rendezvény ünnepi hangulatához Tokaji Ágnesnek és Costin Évának, a Varadinum vonósnégyes két tagjának a hegedűjátéka is hozzájárult.

Ciucur-Losonczi Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!