Erdon - Nemzetkozi

2011.12.14. 15:03

Kalapács alatt a Jóbarátok kanapéja

Monroe karikagyűrűjéből vagy a Jóbarátok kanapéjából is jó karácsonyi ajándék lehet: híres filmes relikviák kerülnek kalapács alá Hollywoodban.

Monroe karikagyűrűjéből vagy a Jóbarátok kanapéjából is jó karácsonyi ajándék lehet: híres filmes relikviák kerülnek kalapács alá Hollywoodban.

 

 

A hollywoodi ikonok tárgyainak kétnapos Beverly Hills-i aukcióján többek között arra a piros cipellőre lehet licitálni, amelyet a Dorothyt alakító Judy Garland viselt az Óz, a csodák csodája című 1939-es filmmusicalben. A Profiles in History árverés szervezői szerint ez a legépebben megmaradt topánka a forgatáson használtak közül fennmaradt négy párból. A piros cipőket előzetesen kétmillió dollárra értékelték. A vásárló kiegészítésképpen Dorothy kék-fehér kötényruhájához is hozzájuthat, amelynek 200-300 ezer dollárra tették az árát – számolt be róla a Hollywood Reporter online kiadása. Az Ózból egy harmadik relikvia, a gyáva oroszlán egy kosztümje is kalapács alatt végzi. Az igazi oroszlánbőrből készült portékát kétmillió dollárra tartják.

 

 

Időgép és jelmezek

 

 

Marilyn Monroe több emléktárgya is szerepel az aukción. 40–60 ezer dollárra becsülték annak a meghívónak az árát, amely 1962-ben John F. Kennedy születésnapjára invitálta a filmcsillagot, aki az ünnepségen a Happy Birthday éneklésével köszöntötte a politikust. Earl Moran Monroe-ról készített aktja 70–90 ezer dolláros becsült áron kerül kalapács alá. A legizgalmasabb darab azonban Marilyn 3,5 karátos platina és gyémánt karikagyűrűje, melyet Joe DiMaggiótól kapott egybekelésük alkalmából 1954-ben. Az ékszer értékét 500–700 ezer dollárra becsülik.

A THR.com cikke szerint elárverezik a Vissza a jövőbe 3.-ból ismert DeLorean időgépet: ezzel a kissé felturbózott autóval landolt a főhős az indiánok és az amerikai lovasság között dúló csata kellős közepén. A Jóbarátok tévésorozat 4–6 ezer dollárra értékelt, jól ismert narancssárga kanapéjából is szép ajándék lehet. A muzeális értékű jelmezek közül pedig Steve McQueen Le mans című autóversenyzős filmjében viselt sofőrruhája és Lugosi Béla 1931-ben felöltött fekete Drakula-köpönyege is gazdát keres.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!