ritkaság

2020.07.10. 14:36

Egy csaknem 50 éve kiadatlan dal is szerepel a Stones új lemezén

A Led Zeppelin énekesével, Jimmy Page-dzsel közösen felvett és csaknem 50 éve kiadatlan Scarlet című dal is szerepel a Rolling Stones idén ősszel megjelenő díszdobozos kiadványában.

Mick Jagger of The Rolling Stones performs onstage at Hard Rock Stadium on August 30, 2019 in Miami Gardens, Florida. (Photo by Michele Eve Sandberg / AFP)

Forrás: Michele Eve Sandberg / AFP

Fotó: AFP

A feltehetőleg Page lányának nevét viselő Scarletet 1974 októberében vették fel – írja a The Guardian című brit lap internetes kiadása.

A szám a The Rolling Stones 1973-as albumának, a Goats Head Soupnak szeptember 4-én megjelenő deluxe kiadásában kap helyet a brit rockegyüttes több másik kiadatlan szerzeményével, köztük a Criss Cross és az All the Rage című számokkal együtt.

A négy lemezt tartalmazó kiadványban az együttes 1973-as brüsszeli koncertfelvétele (Brussels Affair) is helyet kap.

Az együttes jelenleg teljesen új anyagon dolgozik készülő lemezéhez, amely a 2005-ös A Bigger Bang óta az első stúdióalbuma lesz. Az új korongról áprilisban jelent meg a Living in a Ghost Town című szám.

Borítókép: a The Rolling Stones fellépése 2019 augusztusában Floridában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!