Mindenki a CFR–t dicsőíti

<p>Sokk–hatásként érte Olaszországot a Kolozsvári CFR bravúrja az AS Romával szemben.</p>

Ezt tükrözi a szerdai olasz sajtó, ugyanis a BL–mérkőzés beszámolóiból az tűnik ki: még mindig hihetetlenül hangzik, hogy a legrangosabb kupasorozatban újonc erdélyi együttes leiskolázta a rómaiakat a Stadio Olimpico arénában összegyűlt néhány tízezer nézője előtt. „Róma megadta magát hazai pályán a kolozsváriakkal szemben” – írta a Corriere dello Sport. „A Kolozsvári CFR sokkolja Rómát” – olvasható a France Presse beszámolójában, míg a Eurosport a kolozsvári gólok szerzőjét, Juan Culiot dicsőíti: „Juan Culio vezetésével elképesztős sikert aratott a Kolozsvár!” „A romániai Kolozsvári CFR a Bajnokok Ligája történelmének talán legnagyobb sokk-hatását okozták azzal, hogy 2–1 arányban győztek az AS Roma otthonában” – írta a BBC. „Culio két gólja elsüllyeszti Olaszország egy gigantikus csapatát” – olvasható az angol Skysports hírportálon. „A Kolozsvár kiélezi a római krízist” – írja a spanyol Marca című napilap.

Az európai szövetség (UEFA) hivatalos hónlapján a főcímek között található a római mérkőzés beszámolója: „Culio egy kisebb fejezetet írt meg a Bajnokok Ligája történelmében!” A magyarországi hírportálok is kellő teret szenteltek az eseménynek számító kolozsvári sikert. „A Roma szenvedése” – írja a Nemzeti Sport összefoglalójában: „Idegenben fordítva győzte le a BL-újonc CFR Cluj a Romát” – olvasható a magyar sportnapilap internetes oldalán. A Magyar Távirarti Iroda „Kolozsvári csodát” említ, míg az origo.hu szerint „Rómában lassan érik az edzőváltás.” A telesport.hu végül a következőt írta a mérkőzésről: „A BL–újonc – amelynek tulajdonosa a magyar Pászkány Árpád – meggyőző játékkal érdemelte ki a sikert.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!