operatív program

2021.11.15. 15:00

Támogatták a hátrányos helyzetűeket

Ciucur Losonczi Antonius

A prefektúra koordinálásában lezajlott a hátrányos helyzetű személyeket támogató operatív program (POAD) Bihar megyei gyakorlatba ültetése. Ez azt jelenti, hogy október végéig a 30.097 darab élelmiszercsomag és az ugyanennyi számú tisztasági csomag eljutott a rászorulókhoz. A sikeres lebonyolítás érdekében több közintézmény együttműködött, illetve besegített 157 személy. Minden egyes, 25 kilogramm súlyú csomag tartalmazott fehér búzalisztet, málélisztet, laskát, olajat, cukrot, rizst, sertés- és marhahúskonzerveket, sertés kenőmájast, kompótot, normális és dietetikus gyümölcslekvárt. A tisztasági csomagokban voltak fogkefék, fogkrém, folyékony szappan, sampon gyermekeknek és felnőtteknek, mosópor. A 2020/84. számú sürgősségi kormányrendelet értelmében a prefektúra vette át a tisztasági csomagokat, melyeket a 101 területi közigazgatási egység által rendelkezésre bocsátott helyiségekben tároltak. „Egyszerre kapták meg az érintettek mindkét csomagjukat, az élelmiszereket és a higiéniai eszközöket is. Ily módon időt takarítottunk meg és hatékonyabbá tettük a csomagok kiosztását mind az ezzel megbízottak, mind pedig a kedvezményezettek számára”- idézte közleményében Dumitru Țiplea prefektust a kormánybiztosi hivatal.

A idevágó kormányrendelet szerint a kedvezményezettek kategóriájába tartoznak azok a családok és egyedülálló személyek, akiknek a polgármester írásos rendelkezése alapján joguk van garantált minimumjövedelemre; azok a családok, melyek családfenntartási segélyben részesülnek; azok a személyek vagy családok, akik időlegesen kritikus élethelyzetbe kerültek mert természeti katasztrófák áldozatai, függőségben szenvednek, vagy olyan egyéb helyzetben vannak, hogy veszélynek vannak kitéve. A POAD költségvetésének 85 százalékát az Európai Unió adja, 15 százalékát pedig a román állam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában