Lakástűz

2020.02.25. 17:31

Tüzet oltottak és életet mentettek

A nagyváradi tűzoltók február 24-én, hétfőn este fél 11-kor körül egy Liszt Ferenc utcai lakáshoz szálltak ki, ugyanis a földszinti lakás kigyulladt.

Budapest, 2013. január 12. Tűzoltók dolgoznak Budapesten, a IX. kerületi Toronyház utcában, ahol kiégett egy lakás két helyisége 2013. január 12-én. A tűzesetben senki sem sérült meg, a háromemeletes házból húsz embert kísértek ki a tűzoltók. Az átszellőztetés után a lakók visszatérhetnek otthonukba. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mihádák Zoltán

A nagyváradi tűzoltók február 24-én, hétfőn este fél 11-kor körül egy Liszt Ferenc utcai lakáshoz szálltak ki, ugyanis a földszinti lakás kigyulladt. A tűzoltók a riasztástól számítva öt percen belül kiértek a helyszínre. A lángok között találták rá egy 65 éves férfira, aki ekkora már négyes fokozatú égési sérüléseket szenvedett a teste 80 százalékán, szív- és légzésleállást állapítottak meg. A SMURD mentősei újraélesztették és kórházba szállították. A tüzet körülbelül 20 perc alatt lokalizálták és oltották el, megvédve a szomszédos lakásokat. A négyemeletes tömbház lépcsőházát ellepte a sűrű füst, emiatt 15 személyt evakuáltak a tűzoltók (még a kiérkezésük előtt 20-an önként elhagyták az épületet), majd kiszellőztettek. Más személyek nem sérültek meg.

A lakásban, ahol kiütött a tűz, elégett egy kanapé, egy asztal, három szék, egy szekrény és egy televízió, a sűrű füst és a magas hőmérséklet miatt tönkrement négy ajtó, a fürdőszoba és egy másik szoba festése. A tüzet dohányzás okozhatta.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!