ERDON Helyi hírek

2008.04.25. 17:07

Hatszáz gyerek a Föld napján

<p>Bihar megye - Kedd délelőtt hatszáz kisiskolás gyermek ünnepelte közösen a Föld napját Nagyszalontán. A népes sereg a Batthyány utcán gyülekezett, az óvoda előtt. Különböző tevékenységeken vettek részt.</p>

Soha nem volt még ennyi gyermek ezen a téren – jegyezte meg az utca egyik lakója, ennyi mosolygós gyermek, tehetnénk hozzá, hiszen az egész utcaszakaszt betöltötte a boldog gyerekzsivaj. Innen négy táborra szakadt minden osztály, s a tanítónők vezetésével különböző programokban vettek részt. Volt, aki aszfaltrajzban illusztrált egy verset, és volt, aki fát ültetett a közeli, Olimpiadei utcai játszótéren. Mások szétszéledtek a környező kisebb utcákban, szemétkommandót alakítva, zsákokkal, kesztyűvel felszerelkezve, felkutatni minden megbúvó hulladékot.

Emléklapot kaptak

A negyedik csapat, a lufisok, birtokába vette a játszóteret, az ő feladatuk ugyanis csak később következett, amikor mindenki visszatért munkájából a térre. A szervezők több száz héliumos léggömböt osztottak ki, melyet Török László polgármester vezényletével egyetlen percben eresztett szélnek mindenki. A léggömbökre üzenetet is tűztek, így bárhol is ér földet a zsineg, azt hirdeti majd: óvjuk és szeressük a Földünket. A nap végén emléklapot és csokoládéval „töltött” bögrét kaptak a kisdiákok, valamint az iskolaújságot, mely szintén a nap jegyében jelent meg, s hivatott megőrizni a kedves ünnep emlékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!