ERDON Helyi hírek

2010.01.26. 16:19

Érmelléki farsangi bál Székelyhídon

<p>Bihar megye – Január 23-án, szombaton került megrendezésre a II. Érmelléki farsangi bál Székelyhídon a múzeum épületében. Az est folyamán befolyt bevételeket jótékony célra ajánlották fel a mulatság szervezői.</p>

A rendezvényt Béres Csaba polgármester nyitotta meg, elmondva: „A kezdetekkor sokan még nem hittek abban, hogy itt, Székelyhídon, az Érmellék szívében egy ilyen színvonalas rendezvényre vagyunk képesek. Ma már valósággá vált, itt vagyunk másodízben is, mely bizonyítéka annak, hogy mindent meg lehet valósítani, csak kellőképpen akarni kell”.

Hagyománnyá vált

Az est fővédnöke, Kelemen Hunor, Románia kulturális minisztere is köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében hangsúlyozta magyar kulturális értékeink megőrzésének fontosságát, identitástudatunk megmaradását. Barabás János, a Magyar Köztársaság kolozsvári konzulja örömét fejezte ki, hogy a tavalyi első bál után immár hagyománnyá vált Székelyhídon ez a rendezvény. Böjte Csaba ferences szerzetes is jelen volt a megnyitó ünnepségen. Köszöntésében Isten áldását kérte és kellemes időtöltést kívánt minden résztvevőnek.

A hivatalos megnyitót követően az est házigazdája, Meleg Vilmos színművész mutatta be a fellépő kulturális csoportokat, előadókat. A II. Érmelléki farsangi bál nyitótáncát a Quasar sporttáncklub sikeres versenytáncos párosa, Ianc Sebastian és Szilágyi Cynthia mutatta be, standard és latin táncokat adva elő. A tánctéren őket követték a székelyhídi Tini Dance Center táncosai, a B 612 és a Kölyök Dance csapatai, akik a már tőlük megszokott profizmussal kápráztatták el az Érmellékről érkezett bálozó sokaságot. A táncok után a humor vette át a főszerepet, a Székelylend humorcsoport poénjai próbára tették mindenki rekeszizmát. A bál hivatalos nyitótáncát Pető Csilla képviselő asszony és Ianc Sebastian, valamint Béres Csaba polgármester és Szilágyi Cynthia táncolta. Különleges élményt nyújtott Péter Csilla temesvári művésznő, aki operettrészleteket adott elő Pallagi Ildikó kíséretével, majd pedig Fodor Sándorral duettet énekelve. Az est folyamán fellépett Baga Erzsébet fagottművész, valamint a Control Dance tánccsoport is. Produkcióikat vastapssal jutalmazta a báli sokaság, akik a táncteret birtokukba véve hajnalig ropták a táncot. A II. Érmelléki farsangi bál királynője címet Galajda Mária nyerte el, aki a tavalyi győztestől, Zatykó Máriától vehette át a vándorkoronát.

Jótékony céllal

A bálon jótékony célú aukcióra és tombolasorsolásra is sor került. Az árverésen székelyhídi képzőművészek által felajánlott alkotásokra lehetett licitálni. Az ebből befolyt összeget, 2740 lejt és 50 eurót a tombolán befolyt összeggel együtt, ami 2400 lej és 10 euró volt (összesen 5140 lej és 60 euró) a dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett székelyhídi csoportnak ajánlották fel a szervezők. A II. Érmelléki farsangi bál jó hangulatához a fellépő csoportok produkcióin kívül természetesen hozzájárult a felszolgált finom étel és az méltán híres érmelléki borok is fokozták a résztvevők hangulatát.

Fekete Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!