bajnokok ligája

2021.03.09. 14:45

Vajon sikerül az újabb Barca-bravúr a PSG ellen?

A magyar válogatott labdarúgókat is foglalkoztató RB Leipzignek két-, az FC Barcelonának pedig háromgólos hátrányt kell ledolgoznia a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcainak szerdai visszavágóin.

(COMBO) This combination of file pictures made on March 8, 2021, shows Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (L) on April 16, 2019, at the Camp Nou stadium in Barcelona; and Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe on February 23, 2020, at the Parc des Princes stadium in Paris. - Paris Saint-Germain will face FC Barcelona in Paris on March 10,2021, in their UEFA Champions League round of 16 second leg football match. PSG won 4-1 in the first leg on February 16. (Photo by Pau BARRENA and Martin BUREAU / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Pau Barrena, Martin Bureau

A kapus Gulácsi Pétert, valamint a sérült Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket is a soraiban tudó lipcsei együttes újfent a budapesti Puskás Arénában lép pályára, ellenfele pedig a Liverpool lesz, mely az első meccset – ugyanezen a helyszínen – 2-0-ra megnyerte.

Némi reményt jelenthet a német csapatnak az, hogy a számos játékost, elsősorban védőket sérülés miatt nélkülözni kénytelen Pool az elmúlt bő egy hónapban nyolc tétmeccsből csupán kettőt tudott megnyerni.

A Leipzig ezzel szemben január 30. óta kilenc összecsapásából csak a Liverpool elleni BL-találkozót veszítette el,

a német bajnokságban pedig ennek köszönhetően mindössze kétpontos hátránnyal követi a címvédő és listavezető Bayern Münchent.

Szerda este Jürgen Klopp liverpooli vezetőedzőnek ismét fejtörést okozhat a kezdőcsapat összeállítása,

a védelemből ugyanis öt futballista hiányzik sérülés miatt.

Az angol együttesnek előre rohannia nem kell, kétgólos előnye birtokában inkább ennek a megtartására kellene törekednie, de kérdés, hogy ezt meg tudja-e tenni a foghíjas védelemmel.

Hiányzók persze a lipcseieknél is vannak, közülük a legnagyobb érvágást az osztrák Marcel Sabitzer jelenti, aki a középpálya meghatározó egyénisége a csapatnál. Szoboszlai a téli átigazolása óta még nem tudott bemutatkozni a Leipzigben, Orbán pedig kézközépcsonttörést szenvedett, megműtötték, s egyelőre kérdés, hogy mikor játszhat újra.

A német együttes az előző kiírásban az elődöntőig menetelt, most azonban a továbbjutás kiharcolásához kapott gól nélkül kellene lehoznia a szerdai találkozót, miközben háromszor kell betalálnia a liverpooli kapuba.

PSG – Barcelona

A másik szerdai összecsapás esetében a szurkolóknak a 2017-es nyolcaddöntős párharc juthat a leginkább eszükbe: akkor a Paris Saint-Germain hazai pályán 4-0-ra verte a Barcelonát, amely aztán a visszavágón ritkán látott feltámadást bemutatva 6-1-re győzött és továbbjutott. Akkoriban a brazil Neymar még a katalán sztárcsapatot erősítette, most viszont már a párizsiak meghatározó játékosa, igaz, nem épült fel sérüléséből, így a PSG keddi közlése szerint nem léphet pályára a Barca ellen.

A két együttes mostani párharca is komoly izgalmakat ígér, az első mérkőzésen ugyanis – elsősorban a mesterhármast szerző Kylian Mbappé remeklésének köszönhetően – a PSG 4-1-re nyert Barcelonában, így nagyon kedvező helyzetbe került a visszavágóra. A pénzügyi és morális válságba sodródott Barca ugyanakkor túl van fennállása egyik legsötétebb időszakán,

a vasárnap megválasztott régi-új elnök, Joan Laporta pedig azt ígérte, a továbbjutás kiharcolásáért utaznak Párizsba.

A Barca és a PSG 1995 óta többször megmérkőzött már egymással, a francia fővárosban ugyanakkor csupán egyszer, a 2015-ös negyeddöntőben sikerült győznie a katalánoknak.

Mauricio Pochettino párizsi vezetőedzőnél Neymar mellett a védelemből hiányozhat majd Juan Bernat és Tilo Kehrer. A másik oldalon Ronald Koemannak leginkább az lehet a gondja, hogy Gerard Piqué, Ansu Fati és Sergi Roberto nem áll majd a rendelkezésére.

Mindkét szerdai mérkőzés 21 órakor kezdődik, a PSG-Barcelona csatát az M4 Sport élőben közvetíti.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában