ERDON Helyi hírek

2008.07.11. 16:47

Hiánypótló intézmény

<p>Szatmár megye — A Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság által működtetett Gorunului utcai Egy új élet elnevezésű központban felnőtt szellemi fogyatékos embereket ápolnak.</p>

A Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság által működtetett Gorunului utcai Egy új élet elnevezésű központban felnőtt szellemi fogyatékos embereket ápolnak. Az intézményt még 2007 október 20–án adták át a hivatalosan, de ennek ellenére a felnőtt szellemi fogyatékos embereket május közepén kezdték el szállítani a Gorunului utcai központba. Amint azt az intézmény vezetőjétől, Buda Mihaelától megtudtuk, a központnak a befogadóképessége ötven ápolt, ők olyan emberek, akik Szatmár megyében állandó lakhelyel rendelkeznek. S jelenleg hatvan súlyos fogyatékos személy vár beutalásra. A központ megnyitásával lehetőség nyílt arra, hogy az ország más megyéiben élő és intézményes keretek között ápolt felnőtt személyeket haza szállítsák Szatmár megyébe, valamint az eddig a szatmárnémeti Öregek Korházában ápolt szellemi fogyatékosok is helyet kaptak, ott átadva a helyet más kérelmezőknek. Egy nap előre megtervezett program szerint zajlik. A napi többszöri étkezés, a tisztálkodás mellett a betegek egyéni fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetnek az ott dolgozók — tudtuk meg Buda Mihaela intézményvezetőtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!