Sport

2024.04.04. 18:47

Végleg leszakítaná üldözőit a Bihar FC

Rangadó vár szombaton 17 órától a Bihar FC labdarúgóira, a váradiak a Temesvári Politehnica gárdáját fogadják a III. Liga 8. csoportjának felsőházi rájátszásának 2. fordulójában.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

A piros-kékek kedvező helyzetből várhatják a mérkőzést és akár 10 pontra is növelhetik előnyüket a táblázaton, miután jelenleg 49 pontjával a Bihar FC az első helyen áll, míg a „Poli” 42 ponttal a második. Az alapszakasz során a két csapat megosztozott a pontokon, szeptember 16-án, Temesváron 1–1-re végeztek a felek, majd a visszavágón, november 18-án, Nagyváradon szintén 1–1-es döntetlennel zárult a találkozó. A rájátszás első fordulójában mindkét csapat megnyerte hazai mérkőzését, a Bihar FC 4–1-re győzött a Buziásfürdői Phoenix ellen, a Temesvár pedig a hosszabbításban, büntetőből szerzett góllal 2–1 arányban gyűrte le az újpécsieket. A rangadón Alexandru Stoian, Andrei Gal és Paublusztig Tamás nem áll Florin Farcaş vezetőedző rendelkezésre, Luca Tincău és Sergiu Ciocan pedig még mindig nincs százszázalékos állapotban. 

„A csapat jól néz ki, remek a hangulat a legutóbbi fordulóban aratott győzelem után. Egy olyan csapat ellen játszunk, amelyet még nem vertünk meg a bajnokságban, igaz, ők sem győztek le bennünket, de mindenképpen úgy készülünk a szombati meccsre, hogy győzni fogunk. A szombati mérkőzés nagyon fontos, talán a legfontosabb ebben a rájátszásban, mert az a célunk, hogy megszilárdítsuk vezető pozíciónkat. Egy jó ellenféllel találkozunk, egy keményen dolgozó, remekül szervezett csapattal. A Poli a labdabirtoklás és a játékosok egyéni technikai kvalitásai révén minden csapatnak gondot okozott ebben a sorozatban, de bizonyára nekünk is megvannak az erősségeink és kvalitásaink. A szurkolóinkat megkérném, hogy legyenek olyan lelkesek, mint a korábbi mecscseken voltak, jöjjenek még nagyobb számban, mert nagy szükségünk rájuk. Meggyőződésem, hogy a temesváriak is nagy szurkolótáborral fognak érkezni, mert tavaly is így tettek” – nyilatkozta Florin Farcaş, a Bihar FC vezetőedzője. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Bodola Gyula Stadion melletti utcákat csak gyalogosan lehet majd megközelíteni, ezért a nézőket arra kérik, hogy a környéken parkoljanak, vagy gyalog, illetve tömegközlekedéssel látogassanak ki a létesítménybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában