Országos viadal

2024.04.10. 16:55

Öt éremmel gazdagodtak a váradi cselgáncsozók

Adrian Olaru arany-, Ioan Dzitac és Alex Creţ ezüst-, míg Daniel Matei, valamint Sebastian Fudulu bronzéremmel térhettek haza az országos viadalról.

Forrás: Nagyváradi VSK

Szakács Dávid 

Az Aradi Egyetem SK és a Román Cselgáncs-szövetség közösen rendezte meg a hétvége folyamán az aradi sportcsarnokban a férfiak országos bajnokságának döntőjét, ahol 39 egyesület 172 sportolója vett részt. A Nagyváradi VSK (edzők: Emil Morar és Dan Fâşie) 17 cselgáncsossal képviselte magát a versenyen. A váradiak kitűnő teljesítményt nyújtva öt éremmel (egy arany, két ezüst, két bronz) zárták a megmérettetést. A versenyzéshez a tavalyi sérülései után visszatérő Adrian Olaru a -66 kg-osok súlycsoportjában végig uralva minden összecsapását a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Olaru a torna során Emil-Nicuşor Neagu (Foksányi VSK), Andrei Drobeta (Dévai SCM), Andrei Buga (Bákói VSK), illetve Claudiu Oancea (Kolozsvári U) ellen diadalmaskodott. Ioan Dzitac a -73 kg-os kategóriában második helyen végzett, miután a negyeddöntőben Gergely Gábort (Kolozsvári U), az elődöntőben pedig Paul Cîmpant (Szatmárnémeti Olimpia) győzte le. A fináléban azonban simán kikapott Laris Dumitrescu Borştól (Bukaresti Dinamo). A -100 kg-osok csoportjában Alex George Creţ (akinek jelenleg is reális esélye van a nyári párizsi olimpián való részvételre) az egyenes kieséses szakaszban először a csíkszeredai Koncz Botondot, majd a legjobb négy között a piteşti-i George Eduard Şerbant fektette két vállra. A döntőben viszont Creţ egy ipponnal kapott ki a foksányi színekben versenyző Asley Gonzalez Monterotól, így végül meg kellett elégednie az ezüsttel. Daniel Matei a +100 kg-osoknál Andrei Mihai Buda (Aradi Egyetem SK) és Ionuţ Alexandru Vasile (Szlatinai VSK) legyőzése után az elődöntőben alulmaradt Darius Dobrevel (Piteşti Argeş) szemben. Matei a bronzmeccsen javított és nyert Petru-Gabriel Farcaş (Foksányi VSK) ellen, megszerezve ezzel a dobogó alsó fokát. Sebastian Fudulu a -60 kg-os súlycsoportban az első találkozóját még behúzta Cristian Gheorghéval szemben, ám a negyeddöntőben vereséget szenvedett Bogdan Drimba (Foksányi VSK) ellen. Fudulu a vigaszágon azonban megrázta magát, és végül egyegy ipponnal felülmúlta Vlad Mihai Simont (Aradi Egyetem SK), valamint Andrei Robert Vladot (Dévai SCM), megkaparintva így a harmadik helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában