Vízilabda

2024.04.11. 17:26

Nagy nehezen, de legyűrték a Dinamót

Fordulatokban gazdag mérkőzést hozott a vízilabda Szuperliga elődöntőjének második felvonása.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila 

A váradi alakulat számára csak a győzelem volt elfogadható a bukaresti 10–8-as vereség után, egy újabb Dinamo-siker már a fővárosiak döntőbe jutását jelentette volna. Az uszoda lelátói ezúttal sem teltek meg, mintegy 500 néző látogatott ki a találkozóra, amely nem indult jól a hazaiak szempontjából. A dinamós Jiganea nyitotta meg a gólok sorát a 2. percben, de a váradiak Ilisie révén gyorsan válaszoltak (1–1). Nem találta a vendégek támadójátékának ellenszerét a VSK, egy távoli lövés, majd egy megismételt ötméteres után pillanatok alatt 3–1-re húzott el a Dinamo. Ekkor Szabó István vette vállára a nagyváradi csapatot, jobb szélről a hosszú sarokba bombázott, majd nem sokkal később megismételte a mozdulatsort, ezzel újra egyenlő volt az állás (3–3). Potyogtak a gólok, a válogatott Luţescu egy parádés ejtéssel, Vrânceanu pedig egy gyors ellentámadás után állította megoldhatatlan feladat elé Filipovicot (3–5). Ezzel még nem volt vége az első negyednek, az utolsó másodpercekben a 43 éves Cosmin Radu közelről paskolta a hálóba a labdát (3–6). A második negyedre összeállt a váradiak védekezése, Filipovic is „elkapta a fonalat”, Dragomirescu bombagóljával pedig megkezdte a felzárkózást a VSK (4–6). M. Gheorghe bal szélről talált be, Vancsik Levente pedig egy okosan középre tett labdát húzott a kapuba, kiegyenlítve az állást (6–6). Egy újabb kivédekezett szituáció után Belényesi is a szélről vette be a gyenge napot kifogó, 45 éves Stoenescu kapuját (7–6). A VSK fantasztikus negyedet produkált, mégsem vonulhatott előnnyel szünetre, a Dinamo büntetőből egyenlített (7–7). Fordulás Szabó, majd Negrean volt eredményes (9–7). Ilisie a harmadik negyedben villogott, két gólt is lőtt 2 percen belül, amivel már 3 gólosra nőtt a különbség (12–9). A Dinamo még tett egy utolsó próbálkozást a visszakapaszkodásra, a teljesen leblokkolt hazai csapat pedig partnere volt ebben. Sorozatban 4 gólt szereztek a vendégek, így az utolsó pillanatokban már a VSK-nak kellett küzdenie az egyenlítésért. Belényesi keze ekkor sem remegett meg, hidegvérrel kilőtte a jobb alsó sarkot (13–13), így következhettek a büntetők. A váradiak közül mindenki hibátlanul célzott, míg a dinamósok lövései közül kettőt is hárított Filipovic. A mindent eldöntő harmadik mérkőzést április 17-én rendezik Bukarestben. „Nagyon rosszul kezdtünk, de a társaimon is éreztem az elszántságot, hogy nem hagyjuk annyiban a dolgot. Élet-halál kérdése lesz a bukaresti meccs, minden tiszteletem ezeké a 21-22 éves srácoké, ez már nem az a Dinamo, amely ellen biztosra mehetne bárki” – nyilatkozta a 4 gólt szerző Szabó István. „Az összeszedettség volt a játékunk kulcsa, mindenki tudta a dolgát. A meccs elején még nem voltunk eléggé felpörögve, kellett egy áttörés. Mindent meg fogunk tenni a döntőbe jutásért Bukarestben” – mondta a Bihari Naplónak Belényesi Dávid.

Jegyzőkönyv

Nagyvárad, Ioan Alexandrescu Uszoda, 500 néző. 
Nagyváradi VSK – Bukaresti Dinamo 17–15 (3–6, 4–1, 5–3, 1–3; 4–2). 
VSK: Filipovic, Gavriş; Belényesi 3, Negrean 3, M. Gheorghe 1, Szabó 4, Velkic, Dragomirescu 1, Marinescu, N. Ilisie 4, Vancsik 1, Czenk, Remeş, Luncan.
Vezetőedző: Ciprian Câmpianu. 
Dinamo: Stoenescu, Marchitan; C. Radu 2, Bindea, F. Sachetti, R. Sachetti, Luţescu 2, Pîrîianu 2, Kováts V., Baciu, Kari P. 1, Dragomir, Vrânceanu 5, Jiganea 1, Pandelea 2. 
Vezetőedző: Andrei Mateiaşi. 
Vezette: Adrian Alexandrescu (Nagyvárad), Tóth Ferenc (Marosvásárhely).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában