Vízilabda

2024.04.04. 18:43

Lépéshátrányba került a váradi vízilabdacsapat az elődöntőben

A Dinamo 10–8-ra legyőzte a Nagyváradi VSK-t a férfi vízilabda Szuperliga elődöntőjének első mérkőzésén.

Forrás: Dinamo

Jósa Attila 

Dacára a mérkőzést megelőző fogadkozásoknak, a Nagyváradi VSK zsinórban második vereségét szenvedte el a Dinamo medencéjében, miután az alapszakasz utolsó előtti fordulóját követően a férfi vízilabda Szuperliga szerda esti elődöntőjének első felvonásán is alulmaradt a román fővárosban. A váradi csapatból ezúttal hiányzott legeredményesebb játékosa, a montenegrói Filip Gardasevic. A Román Vízilabda-szövetség fegyelmi bizottsága szerda délelőtt elbírálta a nagyváradi klub fellebbezését, de végül helyben hagyta az eredetileg kiszabott, négymeccses eltiltást. Ezek alapján Gardasevic az elődöntős párharc egyik mérkőzésén sem lesz bevethető, sőt, amenynyiben a VSK bejutna a döntőbe, úgy a finálé első meccsét is csak a lelátóról követheti. A szerda esti összecsapás rendkívül kiegyensúlyozottan indult, a Dinamo kezdte meg a gólgyártást, majd a VSK került előnybe. A második negyedben két góllal meglépett a váradi csapat (3–5), de az addigi jó teljesítményt és kiépített előnyt néhány rossz megoldással pillanatok alatt sikerült lerombolni. Szünetre már a Dinamo mehetett előnnyel (6–5), az egygólos különbség pedig a harmadik játékrész után is megmaradt (8–7). A negyedik negyedben elmaradtak a várt izgalmak, a Dinamo három góllal, 10–7-re elhúzott, és gyakorlatilag eldöntötte a párharc első felvonását. A váradiak Mihnea Gheorghe révén csak kozmetikázni tudtak a végeredményen (10–8). A VSK ezzel három egymást követő mérkőzést veszített el a bajnokságban (kettőt a Dinamo és egyet a Steaua ellen), ami abszolút mélypontot jelent a klub két évtizedes történetében. A párharc második mérkőzését április 10-én, szerdán 19 órától rendezik meg a váradi Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában. Az elődöntőket az egyik fél két győzelméig játsszák.

Jegyzőkönyv

Bukaresti Dinamo – Nagyváradi VSK 10–8 (3–3, 3–2, 2–2, 2–1). 
Dinamo: Pădureţ, Stoenescu; C. Radu 3, Bindea 2, F. Sachetti, R. Sachetti, Luţescu 2, Pîrîianu 1, Kováts V. 1, Baciu, Kari P. 1, Dragomir, Vrânceanu, Jiganea, Pandelea. Vezetőedző: Adrian Mateiaşi. 
VSK: Filipovic, Gavriş; Belényesi 2, Negrean 1, M. Gheorghe 2, Szabó I., Velkic 1, Dragomirescu, N. Ilisie 1, Vancsik L., Czenk F., Remeş 1, Luncan, Marinescu. Vezetőedző: Ciprian Câmpianu. 
Vezette: Mihnea Alexandrescu és Teodor Dumitrache. Kiálítások: 12-13. Kipontozódott: R. Sachetti, Luţescu, illetve Czenk F.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában