Kosárlabda

2024.04.08. 16:18

Az Arénában indítják kedden a rájátszást

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga Nagyváradi VSK U – Konstancai VSK mérkőzését a Digi Sport 3 és a Román Kosárlabda-Szövetség (FRB) YouTube-csatornája is élőben közvetíti.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

Felpörögtek az események a férfi kosárlabda Nemzeti Ligában, a Nagyváradi VSK U kedden 19 órától hazai pályán már a rájátszásban méri össze tudását a Konstancai VSK csapatával. Az egyik fél három győzelméig tartó párharc tétje az elődöntőbe jutás. A két csapat csütörtökön is összecsap a Nagyvárad Arénában, szintén 19 órától, ezt követően pedig Konstancára „költözik” a sorozat, ahol a harmadik mérkőzésre április 16-án kerül sor. 

A VSK U a második helyről kvalifikálta magát a rájátszásba, így a negyeddöntős párharcnak is toronymagas esélyese. Gyakorlatilag az öszszes statisztikai mutató a váradiak mellett szól, de Cristian Achim tanítványainak sikerét vetíti előre a tengerparti csapat tapasztalatlansága is, a konstancaiak idén először jutottak be a Nemzeti Liga legjobb 8 csapata közé. A másik oldalon a Vörös Oroszlánok sorozatban 14. alkalommal lesznek ott a rájátszásban, de a negyeddöntővel aligha érné be az idény végén a csapat népes szurkolótábora. 

Achim optimista 

Mint arról beszámoltunk, az alapszakasz utolsó fordulójában csak hosszabbításban maradt alul a váradi kosárcsapat a nagy rivális Kolozsvári U-BT otthonában (73–77). A vereség ellenére a piros-kékek vezetőedzője, Cristian Achim elégedetten értékelte a látottakat: „Ez egy tét nélküli mérkőzés volt, emiatt egy több pontot hozó, látványosabb öszszecsapásra számítottam. A mérkőzés élvezetes, izgalmas volt, szerintem kiszolgáltuk a nézőket. A 3. negyedet elvesztettük, pedig azt beszéltük meg az öltözőben a félidőben, hogy próbáljuk megőrizni az előnyünket. Jobb volt a hozzáállásunk, mint a korábbi mérkőzéseken. A Voluntari elleni győzelem és a második hely bebiztosítása után érezhetően visszaesett a csapat teljesítménye, ez nagyon nincs rendben, nehéz ilyenkor motiválni a fiúkat.” 

A play-off kezdetével kapcsolatban a nagyváradi csapat edzője így nyilatkozott: „Talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy mi minden mérkőzést meg akarunk nyerni. Ez nagyon nehéz, főleg a rájátszásban. Mit is mondhatnék? Ha azt mondanám, hogy meg akarjuk nyerni a bajnoki címet, az emberek azt mondanák, hogy arrogánsak, nagyképűek vagyunk. Ha azt mondom, hogy a döntőbe jutás a cél, akkor megkapom, hogy nem bízom a csapatomban. Sehogy sem jó. Szeretnénk a lehető legtovább jutni a rájátszásban, szerintem ez a legjobb válasz.” 

A negyeddöntők további párosításai: Kolozsvári U-BT – Bukaresti Dinamo, Voluntari CSO – Nagyszebeni BC, Bukaresti Rapid – Argeş FC.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában