Sport

2024.03.30. 12:36

Vízilabda: a Steaua bírta jobban az idegek harcát

Hosszú idő után először fordul elő, hogy a VSK a táblázat 3. helyéről kezdheti meg a rájátszást, miután péntek este 12–11-es vereséget szenvedett a katonacsapat elleni rangadón.

Fotó: Tankó Levente

Jósa Attila

A nagy tét ellenére sem teltek meg a váradi Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszoda lelátói péntek este a férfi vízilabda Szuperliga Nagyváradi VSK – Bukaresti Steaua rangadóján. Meglepetésre a váradiak kezdőcsapatába a VSK legeredményesebb játékosa, Filip Gardasevic is bekerült. A montenegrói klasszissal kapcsolatban még egy nappal a mérkőzés előtt is azt kommunikálta a piros-kék egyesület, hogy eltiltás miatt biztosan kihagyja a találkozót. Mint arról beszámoltunk, Gardasevic piros lapot kapott az előző fordulóban a Dinamo ellen, emiatt a Román Vízilabda-szövetség 4 fordulós eltiltást szabott ki, de a VSK vezetősége fellebbezett. Ennek elbírálásáig Gardasevic jogosult játszani a bajnokságban, igaz, emiatt később nagy árat fizethet a klub, hiszen amennyiben életben marad a 4 meccses eltiltás, könnyen elképzelhető, hogy akár a rájátszás döntőjében sem lesz bevethető a balkezes vízilabdázó.

A péntek esti derbin alaposan „beragadt a rajtnál” a VSK, Vuskovic és Neamțu góljaival a katonacsapat gyorsan kétgólos előnyre tett szert (0–2). A szerb Petar Velkic a negyed hajrájában centerből szépített (1–2). A folytatásban sem a váradiak vezetőedzőjének, Ciprian Câmpianunak az elképzelései szerint alakultak a történések, Klikovac ziccerből visszaállította a kétgólos különbséget (1–3). Ekkor megrázta magát a hazai csapat, Belényesi Dávid hatalmas bombát zúdított hét méterről Țic kapujának jobb oldalába (2–3), majd egy gyors labdaszerzést követően Gardasevic értékesített egy büntetőt (3–3). A Steaua nem jött zavarba a bekapott gólok miatt, Vuskovic higgadtan értékesített egy helyzetet, később Neamțu lövése is utat talált Filipovic feje fölött a hálóba, így ismét „futhatott a pénze után” a váradi alakulat (3–5). Mihnea Gheorghe sebészi pontossággal helyezett a kapu bal felső sarkába, Filipovic remek védése után pedig ismét Gardasevic volt eredményes, ezúttal a jobb szélről lepte meg Țicet egy rövid sarkos lövéssel (5–5). Az első félidő zárásaként Vuskovic lőtt újabb gólt távolról, így 6–5-ös Steaua vezetésnél mehettek pihenőre a csapatok.

Fordulás után Belényesi villant (6–6), majd Mihnea Gheorghe lövése csúszott át Țic keze alatt, így először a mérkőzés folyamán a VSK állt jobban az eredményjelzőn (7–6). Mint kiderült, utoljára, mivel az addig gól nélkül álló Vlad Georgescu kétszer is betalált gyors egymásutánban, mellette Neamțu is megcsillogtatta kivételes technikáját (7–9).

Fotó: Tankó Levente

A váradiak péntek este jelesre vizsgáztak küzdeni tudásból, Gardasevic hosszú sarkos bombagólja fújt ébresztőt a hajrában (8–9). A montenegrói, akiről köztudott, hogy kivételes képességű vízilabdázó, egy kontrafault után ismét megszerezte a labdát, majd távolról egy egészen elképesztő ejtéssel mattolta a Steaua válogatott kapusát (9–9). Az utolsó percekig fej-fej mellett haladtak a csapatok, Țepeluș góljára Velkic válaszolt (10–10). Bota szerencsés találata után ismét a katonacsapat került előnybe, Vlad Georgescu pedig végleg megpecsételte a váradiak sorsát (10–12). Luncan góljának már nem volt jelentősége az alapszakasz végső sorrendje szempontjából, a 12–11-es vereség után hosszú idő után először fordul elő, hogy a VSK a táblázat 3. helyéről kezdheti meg a rájátszást. A sebek nyalogatására túl sok ideje nem marad a váradiaknak, szerdán a Bukaresti Dinamo – VSK és Steaua – Rapid mérkőzésekkel megkezdődnek az elődöntők küzdelmei. „Nagyon egyben volt a csapat, de valahogy azt érzem, hogy amikor a Steaua ellen játszunk, kicsit megremegnek a kezek a végén. Jó meccs volt, megpróbálunk visszavágni a döntőben, az meg sem fordul a fejünkben, hogy a Dinamót ne verjük meg” – nyilatkozta portálunknak a mérkőzés után Szabó István, a VSK játékosa.

JEGYZŐKÖNYV

Nagyvárad, Ioan Alexandrescu Uszoda, 700 néző.
Nagyváradi VSK – Bukaresti Steaua 11–12 (1–2, 4–4, 4–3, 2–3).
VSK: Filipovic, Gavriș; Belényesi 2, Negrean, M. Gheorghe 2, Szabó, Velkic 1, Dragomirescu 1, Gardasevic 4, Luncan 1, N. Ilisie, Vancsik, Czenk, Remeș, Marinescu. Vezetőedző: Ciprian Câmpianu.
Steaua: M. Țic, H. Mureșan; Vuskovic 3, V. Georgescu 3, Fulea, Bota 1, Neamțu 3, Klikovac 1, Antipa, Dincă, Oanță, Iudean, Goanță, Armean, Țepeluș 1. Vezetőedző: Bogdan Rath.
Vezette: Mihnea Alexandrescu (Kolozsvár), Alexandru Mustață (Bukarest).
Kipontozódott: N. Ilisie, illetve Klikovac, Iudean és Goanță.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában