KEK

2024.03.04. 15:58

Partiumos sikerek a Kárpátmedencei Egyetemek Kupáján

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem hallgatói második alkalommal vettek részt a múlt hétvégén Budapesten megrendezett KEK-en.

Forrás: PKE

Jósa Attila 

Tizenöt évvel ezelőtt a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) az Erdélyi Labdarúgó Diákkupa mintájára létrehozott egy sporteseményt, ahol a Kárpát-medencei egyetemek magyar diákjai találkozhattak és versenyezhettek egymással. Az első kiírás során még egyedül a labdarúgás szerepelt a rendezvény palettáján, a 2024-es, XV. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájára (KEK) viszont már tizenöt sportág mintegy kétezer versenyzőjét várták a szervezők a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) területén lebonyolított sporteseményre. A Sport határok nélkül mottóval ellátott idei KEK-et a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezte közösen, de a nagyszabású esemény a Ferencvárosi Torna Club sportszakmai támogatását is élvezte. A rendezvényre a magyarországi egyetemek mellett több csapat érkezett Erdélyből, a Partiumból, a Vajdaságból, Kárpátaljáról és a Felvidékről. 

Futsal, alumni foci, nagypályás labdarúgás, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, sakk, darts, futás, tájfutás, vízilabda, e-sport, cheerleading, polefitness és tánc versenyszámokban 50 egyetem 110 csapata szállt harcba az érmekért, köztük a Partiumi Keresztény Egyetem küldöttsége is. A váradiak a tavalyi kiírás után második alkalommal álltak rajthoz a budapesti megmérettetésen, és mint azt dr. Lukács Norbert Csabától, az intézmény testnevelő tanárától megtudtuk, a PKE sakk- és asztalitenisz-csapatai egyaránt fantasztikusan teljesítettek a kimondottan színvonalas versenyek során. Az asztaliteniszezők egyéni amatőr kategóriájának küzdelmei nagyváradi sikerrel értek véget, a versenyszámban Király Pongrác aranyérmet szerzett. A női sakkozók amatőr kategóriában két PKE-s hallgató is „odaért” a dobogóra, Béres Alexandra Emese második, Kopányi Rebeka Anikó harmadik helyen végzett. Jól szerepelt a férfi amatőr sakkozók kategóriájában Bodi Mátyás László és Balla János, előbbi a nyolcadik, utóbbi a kilencedik helyet kaparintotta meg. A Ludovika Campuson megrendezett KEK Run egyéni 1.1 km-es távon Vas Virág ötödik, a 10 km-es távon Dombi Anita Etelka 17. helyezést érte el, így kijelenthető, hogy a PKE hallgatói egy igazán sikeres KEK-et tudhatnak maguk mögött. A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája keretében zajló egyes tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. A közös, nemes cél érdekében idén is összefogtak a részt vevő csapatok, akik idén a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum magyar diákjai számára gyűjtöttek adományokat. Mint arról tegnapi lapszámunkban beszámoltunk, a vízilabdázók küzdelmeit a Nagyváradi Egyetem SK nyerte, miután a döntőben 15–14-re legyőzte az Óbudai Egyetem csapatát.

Forrás: PKE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában