Labdarúgás

2024.03.31. 13:35

Győzelemmel kezdte a rájátszást a Bihar FC

A Bihar FC labdarúgói szombat délután a Buziásfürdői Phoenix csapatát fogadták a Bodola Gyula Stadionban, a III. Liga felsőházi rájátszásának nyitányán.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

A gólok számát és a végeredményt tekintve a két csapat közel állt hozzá, hogy megismételje az alapszakasz 4–2-es váradi győzelmet hozó meccsének végkimenetelét, de a novemberi találkozóval ellentétben ezúttal végig hatalmas fölényben játszott a hazai alakulat, a 4–1-es végeredmény a vendégek számára lehet hízelgő.

A Bihar FC az eddig lejátszott tavaszi mérkőzésekhez hasonlóan ismét „nekiugrott” ellenfelének, ez a taktika pedig kifizetődőnek bizonyult: a 8. percben Gîdea végzett el jobbról egy sarokrúgást, Gagyi Krisztián okosan visszatette a labdát középre, az érkező Alex Băican pedig 8 méterről a bal felső sarokba továbbított fejjel (1–0). Bár további 4 nagy helyzetet is kidolgozott Florin Farcaş csapata, szünetig már nem született több gól.

Az 58. percben növelte előnyét a Bihar FC, Sergiu Jurj átadásával Florin Chitaș robogott a kapu felé, a jobb lábára tette a labdát, majd 19 méterről a jobb felső sarokba csavart (2–0). Az idény eddigi legszebb találata után megjött a közönség hangja is, a játékosok pedig érezhetően ki akarták szolgálni a szurkolókat. A 67. percben Gîdea húzott el a jobbszélen, beadását Răzvan Gunie gurította a kapuba (3–0).

Három perccel később pedig Sergiu Jurj megszerezte 24. gólját ebben az idényben, miután a saját térfeléről indulva, a kapust is kicselezve bizonyította, hogy nem egy „harmadosztályú” csatár (4–0). A 87. percben, másfél méteres lesről szépített a Phoenix, a szabálytalanságot az asszisztens zászlajával jelezte is a játékvezető felé, de az aranyosmohácsi Nagy Vladimir felülbírálta segítőjét (4–1).

A következő fordulóban a Bihar FC április 6-án, szombaton 17 órától ismét a Bodolában játszik a Temesvári Poli ellen.

JEGYZŐKÖNYV

Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 2000 néző.

Bihar FC – Buziásfürdői Phoenix 4–1 (1–0).

G.: Alex Băican (8.), Florin Chitaș (58.), Răzvan Gunie (67.), Sergiu Jurj (70.), ill. R. Bobocea (87.)

Bihar FC: M. Pînzariu – C. Jurj (S. Bactăr, 71.), Preklet Cs. (B. Vasile, 71.), A. Băican, Gagyi K. – R. Farcaş – A. Gîdea (M. Hosu, 71.), R. Gunie, A. Moga, F. Chitaș (R. Săutiuț, 78.) – S. Jurj (L. Tincău, 71). Vezetőedző: Florin Farcaş.

Phoenix: D. Flonta – Nagy A. (D. Janu, 68.), M. Sturzu, C. Mitre (O. Pefoura, 78.), S. Românu, B. Fertu, A. Chistrugă (R. Velcan, 68.), C. Grancea, P. Nicolescu, A. Mada, D. Savu (R. Bobocea, 78.). Vezetőedző: Cosmin Petruescu.

Vezette: Nagy Vladimir (Aranyosmohács) – Ovidiu Ionuț Sabou (Kolozsvár), Cristian Antonio Mesaroș (Kolozsvár).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában