Sport

2024.03.11. 10:08

A Nagyvárad Aréna is a női kézilabda Európa-bajnokság helyszínei között

Az Európai Kézilabda-szövetség végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy öt országnak ítéli oda a 2026-os női kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogait.

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás 

Románia, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Törökország szervezheti meg a 2026-os női kézilabda Európa-bajnokságot – tájékoztatott pénteken az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) döntéséről a román szakszövetség. A 2026-os kontinenstorna december 3. és 20. között zajlik majd, 24 csapat részvételével. A csoportmérkőzések helyszíne Nagyvárad, Kolozsvár, Antalya, Brno, Katowice és Pozsony lesz, a középdöntőben Kolozsvár és Katowice kap szerepet, a döntő hétvége mérkőzéseinek pedig szintén Katowice ad otthont. A közleményben emlékeztettek, hogy a 2026-os női kézilabda-Eb megrendezésének jogáért tavaly október 25-éig lehetett pályázni, és az EHF mind Törökország, mind Csehország és Lengyelország, valamint Románia és Szlovákia közös pályázatát elfogadta. Az EHF 2021-ben Oroszországot választotta a 2026-os Eb házigazdájának, tavaly nyáron azonban az ukrajnai háború miatt elvették tőle a rendezési jogot. Az már korábban eldőlt, hogy a 2024-es női kézilabda-Eb-t Ausztria, Magyarország és Svájc, a 2028-as kontinenstornát pedig Norvégia, Dánia és Svédország rendezheti. A 2026-os lesz a második női kézilabda-Európa-bajnokság, amelyen 24 csapat vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában