Kézilabda

2024.02.05. 16:40

Rasszista botrány övezte a Rapid–Ferencváros meccset

Forrás: playsport.ro

Szakács Dávid

A Ferencvárosi TC vasárnap este 23–20-ra nyert a Bukaresti Rapid otthonában a női kézilabda Bajnokok-Ligája B csoportjának 12. fordulójában. A mérkőzés nem múlt el botrány nélkül, a lefújás után a Fradi sztárja, Béatrice Edwige sírva fakadt, miután néhány bukaresti szurkoló rasszista megnyilvánulásokkal illette. A történtekre reagált a Ferencváros is, amely teljes mértékig kiáll olimpiai-, világ- és Európa-bajnok játékosa mellett és megteszi azokat a lépeseket annak érdekében, hogy hasonló atrocitás ne történhessen meg a jövőben.

A balhét nem hagyta szó nélkül a Rapid sem, amely szintén közleményt adott ki, amiben a román klub alaptalannak tartja Edwige vádjait. Rareș Fortuneanu technikai igazgató szerint a francia kézilabdázó félreértette a drukkereket, ugyanis a helyi kultúrában más jelentése van annak, amit skandáltak.

A bukaresti klub 24 órával korábban egy másik rasszista fennhangoktól sem mentes botrányban is érintett volt, akkor mint áldozat szerepkörében. A Rapid–Oțelul Szuperliga találkozót követően a vendégek vezetőedzője, Dorinel Munteanu „napbarnított fiataloknak” nevezte az őt inzultáló hazai szurkolókat, egyértelmű utalás téve ezzel a drukkerek bőrszínére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában