Ökölvívás

2024.02.20. 16:08

Négy éremmel gazdagodtak a Bihar megyei ökölvívók

Forrás: Bihon

Szakács Dávid

A ploiești-i Olimpia Csarnokban rendezték az idei évben a Drakula Open elnevezésű nemzetközi utánpótlás ökölvívó tornát, ahol 348 fiatal bokszoló szerepelt 22 országból. A megmérettetésen Bihar megyét a Nagyszalontai Basti Box, valamint a Nagyváradi Crișul SK képviselte három-három sportolóval. A szalontaiaknál Emilia Tatu a lányok 75 kg-os kategóriájában aranyéremmel zárt, miután a döntőben legyőzte az aradi Maria Vicica-t. A Basti Box további két érmet gyűjtött még a viadalon, miután Andrei Marcu a második helyen végzett a fiúk 60 kg-os versenyszámában, míg Daiana Andor a dobogó legalsó fokán került a női 57 kg-os csoportban.

A Crișul Clarisa Scurt (az Élesdi Boxing Club-nál is szerepel) révén egy arannyal gazdagadott a hölgyek 50 kg-os számában. Clarisa a fináléban az olasz Estella Filardi felett diadalmaskodott. A váradiak további két indulója, Mădălin Călugăr (46 kg) és Raul Benea (60 kg) már az első körben búcsúzott, mindkettő lengyel ökölvívóval szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában