Kosárlabda

2024.02.25. 19:41

Fájdalmas rövidzárlat a luxemburgiak ellen

Forrás: facebook.com/ubtcluj

J. A.

A román férfi kosárlabda-válogatott történelmi vereséget szenvedett a 2027-es FIBA-világbajnokság európai előselejtezőjében. A nemrégiben kinevezett szövetségi kapitány, Mihai Silvășan csapata az utolsó negyedben 23 ponttal vezetett Luxemburg ellen, de a hosszabbításban 72–76-ra (rendes játékidőben 67–67) kikapott. A kolozsvári U-BT Arénában megrendezett mérkőzésen minden adott volt a román válogatott sikeréhez, a trikolórok, elsősorban Emanuel Cățe remeklésével (25 pont, 8 lepattanó, 2 assziszt) látványos kosarakat szereztek. Az utolsó negyedben 65–47-es román vezetésnél egy ritkán látható rövidzárlat következett be a hazai csapat játékában, a teljesen leblokkolt román játékosok mellett a luxemburgiak sorozatban 20 pontot szereztek és átvették a vezetést. A meccset még sikerült döntetlenre „menteni” a rendes játékidőben, de a hosszabbításban a vendégek kihasználták lélektani előnyüket és 76–72-re győzni tudtak. A váradi Bobe Nicolescu 13 percet töltött a pályán, de nem szerzett kosarat.

A következő előselejtező mérkőzésekre idén novemberben kerül sor, Románia 21-én Norvégiával játszik, 24-én pedig Luxemburgba utazik. A csoportgyőztes és a legjobb második helyezett jut tovább a következő selejtezőkörbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában