Bihar FC

2024.01.18. 16:01

Újszentesről érkezik a tapasztalt hátvéd

Újabb játékossal erősítette meg a keretét a Bihar FC harmadosztályú labdarúgócsapata.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

A klub vezetősége szerdán jelentette be Vlad Gîsă leigazolását, aki a téli szerzemények többségéhez hasonlóan a II. Ligából érkezik, az őszi szezonban az Újszentesi CSC csapatának volt a játékosa. A Temes megyei alakulatnál Gîsă alapembernek számított, a csapat 15 mérkőzéséből 14-en pályára lépett a másodosztályban.

A hátvéd pályafutása során megfordult a Tirgovicsi Chindia, a Voluntari FC, a Kisnikápolyi Turris, a Konstancai Farul, a Konstancai Unirea és a Gyurgyevói Astra csapatainál is. Vlad Gîsă játszott az U17-es, U18-as és U19-es ifjúsági válogatottban, ahol többek között Ianis Hagi csapattársa volt, a Bihar FC másik téli szerzeményéhez, Ionuț Tănaséhoz hasonlóan is. A játékos két és fél évre szóló szerződést írt alá a piros-kékekkel.

„Nagyon szerettük volna megszerezni Vlad játékjogát, ő egy olyan típusú védekező játékos, akire nagy szükségünk lesz tavasszal. A tapasztalatának is nagy hasznát vehetjük, több mint 100 mérkőzést játszott másodosztályú szinten. Úgy gondolom, hogy fontos játékosa lesz a csapatnak, és reméljük, hogy a teljesítménye segíteni fog bennünket céljaink elérésében” – nyilatkozta Florin Farcaș, a Bihar FC vezetőedzője.

Emlékeztetőül, Vlad Gîsă a hatodik átigazolás, amelyet a Bihar FC ezen a télen végrehajtott, Eric Andrei Vînău, Luca Tincău, Ionuț Tănase, Sergiu Ciocan és Gagyi Krisztián után.

„Szerintem nagyjából lezártnak tekinthetjük az átigazolási időszakot, hacsak nem kerül képbe egy visszautasíthatatlan lehetőség, mert arra nyílván nem fogunk nemet mondani. Alapvetően elértük a céljainkat az átigazolásokkal, megpróbáltuk úgy összeállítani a keretet, hogy minden poszton legyen több bevethető játékosunk, ezzel is motiválva a játékoskeret tagjait” – tette hozzá a tréner.

Az átigazolások mellett a Bihar FC a héten tovább bővítette partnerségét a megye futballklubjaival, miután a klub elnöke, George Tătar együttműködési jegyzőkönyvet írt alá az Élesdi Crișul és a Belényesi Bihorul vezetőségével. A klub korábban a Nagyváradi VSK, a Nagyváradi Zenit, a Margittai Viitorul és Madarászi Viitorul egyesületeivel kötött hasonló együttműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában