Kosárlabda

2024.01.30. 14:55

Győzelemmel indították a bajnokság második szakaszát

A Nagyváradi VSK U 86–69-re legyőzte idegenben a Bukaresti Rapidot a férfi kosárlabda Nemzeti Liga TOP 10 első fordulójának záró mérkőzésén.

Forrás: Rapid

Jósa Attila

A hétfő esti összecsapást a váradi csapat kezdte jobban, bár nem nyújtottak hibátlan teljesítményt Cristian Achim tanítványai, a vezetést egyetlen alkalommal sem engedte ki a kezéből a csapat.
A második negyed elején ez is változott, Hunter gyors kosarával a Rapid került előnybe (22–21), mint kiderült ez volt az egyetlen alkalom a találkozó során, amikor a házigazdák álltak jobban az eredményjelzőn. A vendégek két remekbeszabott hárompontossal igyekeztek hűteni a kedélyeket, Tarolis kosara után pedig 12 pontos fórral mehettek pihenőre (35–47).
Fordulás után az előny 19 pontra nőtt, ekkor Cristian Achim a cseréknek is több lehetőséget biztosított, valamint pályára küldte Nikola Markovicot is, aki közel három hónap kihagyás után tért vissza a pályára. A VSK U védekezése ennek ellenére is kifogástalanul működött, a Rapid mindössze 8 pontot szerzett a harmadik negyedben. Az utolsó negyedben mindkét csapat látványosan kosárlabdázott, a váradiak nagyarányú győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. Erick Neal 22, Cătălin Baciu 16, Donatas Tarolis 14, Kris Richard 14, Nijal Pearson pedig13 pontot szerzett a VSK U csapatában.
A VSK U következő mérkőzését szombaton rendezik 20.30 órától sor a Nagyvárad Arénában, az ellenfél a Voluntari CSO lesz. A csapat ezt követően is marad Nagyváradon, ahol szerdán, február 7-én a Varese ellen sorsdöntő FIBA Európa-kupa meccset vív, majd február 10-én, szombaton a Brassói Coronát fogadja, szintén az Arénában.

JEGYZŐKÖNYV

Bukarest, Rapid Sportcsarnok, 300 néző.
Bukaresti Rapid – Nagyváradi VSK U 69–86 (20–21, 15–26, 8–13, 26–26).
Rapid: Altit 3, Pridgett 13, Hunter 10, Petrilevicius 14, Gîrbea 2, Domeanu, Șomăcescu 7, Bilinovac 8, D. Oprea 2, Fitzpatrick 10. Vezetőedző: Tudor Costescu.
VSK U: K. Richard 14, Tarolis 14, Neal 22, Pearson 13, Baciu 16, T. Gheorghe, Freeman, Gotcher 2, Năstruț, Nicolescu 5, N. Markovic. Vezetőedző: Cristian Achim.
Vezette: Alin Faur, Bogdan Podar és Alexandra Stan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában