Tenisz

2024.01.22. 16:20

Djokovic és Alcaraz ott van a negyedöntőben Melbourne-ben

Forrás: AFP

Szakács Dávid

A férfi világranglistát vezető Novak Djokovic a francia Adrian Mannarimo (19.) ellen harcolt a negyeddöntőbe jutásért az ausztráliai Grand Slam-tornán. A szerb legenda 1 óra és 46 perc játékidőt követően, három szettben (6:0, 6:0, 6:3) simán legyőzte ellenfelét. Djokovic a legjobb 8 között azzal a Taylor Fritzzel (12.) szemben lép pályára, aki pár napja Marozsán Fábiánt, majd a nyolcaddöntőben a görög Sztéfanosz Cicipász-t is legyőzte.

A spanyol Carlos Alcaraznak (2.) hasonlóan Djokovichoz körülbelül két óra kellett ahhoz, hogy nyerjen a szerb Miomir Kecmanovic (60.) ellen három szettben (6:4, 6:4, 6:0). A hús éves teniszező a következő körben a világranglista 6. német Alexander Zverev ellenfele lesz.

A nőknél az előző évi Australian Open győztes Aryna Sabalenka is hozta a kötelezőt, miután két szettet (6:3, 6:2) követően felülmúlta az amerikai Amanda Anisimovát (22.). A cseh Linda Noskova a lengyel világelső Iga Swiatek kiejtését követően, az ukrán Elina Svitolina ellen is továbbjutott, miután Svitolina 20 perc után feladta a játszmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában