Kosárlabda

2024.01.16. 15:57

Az esélytelenek nyugalmával utazott Chemnitzbe a VSK U

A Niners Chemnitz – Nagyváradi VSK U találkozót szerda 20 órától a FIBA Youtube-csatornája élőben közvetíti.

Forrás: Niners Chemnitz

Fotó: Ernesto Uhlmann

Jósa Attila

A FIBA Európa-kupa N csoportjának 5. fordulójában szerda este 20 órai kezdettel a listavezető Niners Chemnitz otthonában lép pályára Nagyváradi VSK U férfi kosárlabdacsapata. A mérkőzést az eredetileg tervezettnél két héttel korábban rendezik meg, mivel a Chemnitz 5200 férőhelyes csarnoka január 31-én foglalt lesz.
A német csapat százszázalékos teljesítménnyel, 3–0-ás mérleggel áll az N csoport élén, az első csoportkört is 6–0-ás összesítéssel záró Chemnitz úgy tűnik, idén nem tud hibázni a nemzetközi porondon. A VSK U 3 fordulót követően holtversenyben áll a csoportban az Itelyum Varese és a ZZ Leiden csapataival.
A Niners a német Bundesligát is vezeti, ahol 14–2-es mérleggel áll. Múlt hétvégén Bonnban, a Bundesliga tavalyi ezüstérmesénél, a kosárlabda Bajnokok Ligája címvédőjénél vendégeskedett a váradiak mai ellenfele, és végül 85–77-re diadalmaskodott.
A két csapat december közepén már megmérkőzött egymással a Nagyvárad Arénában, akkor egy, a hajráig kiélezett, látványos jelenetekkel tarkított mérkőzés után a Niners Chemnitz 95–79-re győzött. A találkozó sokkal kiegyenlítettebb volt, mint azt a végeredmény mutatja, de a chemnitzi csapat az utolsó 5 percben szerzett 19 pontjával „állva hagyta” Cristian Achim tanítványait. Az első mérkőzést sérülést miatt kihagyta a váradi közönségkedvenc Eric Neal, aki ma este minden bizonnyal ott lesz a parketten.
A Nagyváradi Városi Sportklub kosárlabdacsapatának ez lesz a harmadik fellépése német földön. Az elsőn Wurzburgban vereséget szenvedett a gárda, de tavaly, Bambergben nagy meglepetésre győztek a Vörös Oroszlánok az egykori Euroliga-szereplő Brose pályáján.
A váradi csapat fontos mérföldkőhöz is érkezik szerda este, a Niners Chemnitz elleni találkozó lesz a VSK U 100. mérkőzése az európai kupákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában