Kosárlabda

2023.12.05. 13:59

Holland ellenféllel kezdi a csoportkört a Nagyvárad

Forrás: championsleague.basketball

Szakács Dávid

A Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata zsinórban ötödik alkalommal jutott a FIBA Európa Kupa legjobb 16 együttese közé, ahol idén a holland ZZ Leiden, a német Niners Chemitz, illetve az olasz Pallacanestro Varese lesz az ellenfelük. A Vörös Oroszlánok a csoportkört idegenben, a hollandok otthonában kezdik majd ma 21 órától, a mérkőzést a FIBA The Basketball Channel YouTube csatornája élőben közvetíti.

A ZZ Leiden megnyerte a BNXT League (Benelux államok ligája) első két kiírását, ezen kívül a klub még öt holland bajnoki címmel, illetve 4-4 kupa és szuperkupa serleget tudhat magáénak. Az Európa Kupa idei szezonjának első szakaszában a Leiden a francia Gravelines és a koszovói Trepca gárdájával került egy csoportba, ahol 3 győzelemmel és 1 vereséggel az élen végezve továbbjutott. A BNXT League alapszakaszának A csoportjában is a holland együttes vezeti a pontvadászatot 17 ponttal (8 győzelem, 1 vereség). A klub kerete 11 játékosból áll, ebből kettő amerikai (Alex Gross és Tajion Jones), a többiek hazai kosárlabdázók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában