Kosárlabda

2023.12.12. 14:56

A Bundesliga listavezetője ellen bizonyíthat a VSK U

A FIBA Európa-kupa mérkőzést élőben közvetíti a DigiSport 4 televízió és a FIBA The Basketball Channel YouTube-csatornája.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

Fontos mérkőzést játszik szerdán 19 órától a VSK U férfi kosárlabdacsapata a Nagyvárad Arénában. A piros-kékek a német Niners Chemnitz együttesét fogadják a FIBA Európa-kupában, a TOP 16 2. fordulójában. Ez lesz a váradiak 45. nemzetközi mérkőzése hazai pályán, az eddigi mérleg 28 győzelem mellett 16 vereség. A Chemnitz lesz a harmadik német csapat, amely Nagyváradra látogat: 2019. október 17-én az S.Oliver Wurzburg 82–69-re győzött le az Antonio Alexe Sportcsarnokban, idén januárban viszont javított a statisztikákon a VSK U, miután a 95–84-re megverte a Brose Bamberget az Arénában.
Mindkét csapat nyert a nyitókörben, a Chemnitz hazai pályán fölényesen, 109–85-re diadalmaskodott az olasz Pallacanestro Varese ellen, míg a VSK U 82–77-re nyert a holland bajnok ZZ Leiden pályáján.

Az ellenfélről

A Szászországban, az Érchegység északi lábánál fekvő Chemnitz (1953–1990 között Karl-Marx-Stadt) városának kosárlabdacsapatát 1999-ben alapították, eredeti neve Chemnitz 99 volt. 2017 nyarán a klub hivatalosan is használni kezdte az egyesület becenevét, így azóta Niners Chemnitz néven szerepel, színei a narancssárga, a piros és a fehér. A klub 18 szezont játszott a német másodosztályban, ahol több dobogós helyezést ért el. Végül 2020 nyarán, azaz a COVID-19 járvány idején sikerült a feljutás. Első Bundesliga-szezonjában a Niners Chemnitz a 14. helyen végzett. A következő két bajnoki szezonja rájátszás-kvalifikációval zárult, 2022-ben a 6., 2023-ban pedig a 8. helyen végzett a csapat, melynek vezetőedzője jelenleg az argentin Rodrigo Pastore. A keretben 8 légiós található, 5 amerikai, 2 kanadai és egy kenyai. A Chemnitz legnagyobb sztárjai a Wesley Van Beck, Yebo, Aher Uguak és DeAndre Landsdowne.
A Chemnitz 7-0-ás mérleggel áll a FIBA Európa-kupa idei kiírásában, egyike annak a két csapatnak, amely még nem kapott ki a sorozatban. A másik a Bilbao Basket. Ráadásul a Niners jelenleg listavezető a német kosárlabda-bajnokságban, ahol tíz mérkőzésen mindössze egy vereséget szenvedett. A német válogatott jelenleg a regnáló világbajnok kosárlabdában, a válogatott gerincét ráadásul Bundesliga-játékosok alkotják, így ez mindenképpen intő jel lehet a piros-kéket számára. A váradiak szerda esti ellenfele egyedül a Német Kupában okozott csalódást, miután hazai pályán kikapott a német bajnok Ratiopharm Ulmtól.
Az idényt meglepően rosszul kezdő Vörös Oroszlánok szintén jó formában vannak, a csapat a legutóbbi kilenc mérkőzését megnyerte a bajnokságban és a nemzetközi porondon. Cristian Achim alakulata idén november 1. óta nem kapott ki, és a 2023/24-es szezonban 15 győzelemmel és 5 vereséggel büszkélkedhet. A bérletek természetesen erre a mérkőzésre is érvényesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában