Sport

2023.11.23. 17:56

Ott van a legjobb 16 között a Nagyvárad

A Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata szerda este 93–74-re nyert hazai környezetben a Varsói Legia ellen, ezzel továbbjutott a FIBA Európa-kupa következő szakaszába.

Forrás: FIBA.basketball

Szakács Dávid 

Az idei szezon eddigi átlagnézőszámához képest a szerda esti találkozóra körülbelül 3200 szurkoló látogatott ki a Nagyvárad Arénába. A mérkőzést a Legia kiválóan kezdte, már az első negyed végén 33–21-es előnyre tettek szert. A második játékrészben viszont mintha a lengyelek a pályán sem lettek volna, a váradiak 5 perc alatt ledolgozták 12 egységnyi hátrányukat, úgy, hogy az ellenfél addig egy kosarat nem volt képes bedobni. A vendégeknek, a VSK U egyenlítését követően sikerült tartaniuk az eredményt, így a szünetben 45–45 volt az állás. A folytatásban Kris Richard hárompontosainak, illetve Baciu dobásainak köszönhetően a Vörös Oroszlánok ellógtak az eredményjelzőn, a varsóiak csupán asszisztáltak a nagyváradiak játékához (69–56). Az utolsó 10 percben is a Nagyvárad akarata érvényesült, akadt olyan pillanat, amikor már 23 pontos előnyben voltak ellenfelükkel szemben. A végeredmény 90–74, Cristian Achim tanítványai négy győzelemmel, csoportmásodikként továbbjutottak kvartettjükből az Európa-kupa legjobb 16 együttese közé. „Jól játszottunk, sikerült végrehajtsuk azt, amit elterveztünk. Az igazság az, hogy az első negyedben is voltak kiemelkedő pillanataink, ám a Legia a szorosabb védekezésünk ellenére sok pontot szerzett. A meccs során szerencsére változott a helyzet, és a nyomás, amit az ellenfelünkre gyakoroltunk, kifizetődött. Köszönjük szépen a szurkolóknak ezt a csodás hangulatot. Hatalmas segítségünkre voltak abban, hogy ezt az eredményt elérjük” – nyilatkozta a lefújást követően Kris Richard, aki 24 pontjával a mérkőzés egyik legjobbja volt. A piros-kékek az európai kupasorozat következő szakaszában a holland ZZ Leiden, a német Niners Chemnitz, illetve az olasz Itelyum Varese ellen szerepelnek majd az M jelzésű csoportban. Az első összecsapásra december hatodikán kerül sor idegenben a hollandokkal szemben.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi VSK U – Varsói Legia 93–74 (21–33, 24–12, 24–11, 24–18) 
Nagyvárad Aréna – 3200 néző 
VSK U: Freeman, Neal 10, Perason 13, K. Richard 24, Tarolis 15, Arledge, Baciu 13, Gheorghe, Gotcher 7, Năstruţ, Nicolescu 11, Schmidt. Vezetőedző: Cristian Achim 
Legia: Holman 11, Kolenda 6, Ponitka 12, Sobin 8, Vital 17, Cowels 6, Maciejewski, JR Pipes 9, Wielunski, Wyka 5. Vezetőedző: Wojciech Kaminski Játékvezetők: Yener Yilmaz, Can Mavisu (mindkettő Törökországból), Zdravko Rutesic (Montenegró) J

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában