Verseny

2023.10.10. 17:04

Lezárult a tizedik megyei íjász bajnokság

A nagyváradi Várkertben rendezték a hétvégén az idei év utolsó íjászversenyét a 10. Bihar megyei íjászbajnokságon. Az eseményen összesen 70 íjász vett rész Romániából, Magyarországról, illetve Irakból.

Forrás: Redpoint

Szakács Dávid

Az egyetlen megyei íjászbajnokságon Romániában, a 10. Vár Kupán kellemes őszi időjárás fogadta a részvevőket szombat reggel. A tornán a megye íjászklubjaiban és egyesületeiben regisztrált sportolók minden kategóriában (masters, felnőtt, ifjúsági, gyermek) és osztályban (összetett, barebow, vadász, hagyományos) versenyeztek a különböző távolságokban lévő, ismert és ismeretlen lőtereken.

Az összetett ifjúsági kategóriákban a dobogót teljes egészében a Redpoint íjászai kaparintották meg Alexandra Oanea, Ada Luncan, Iulia Cretu, Raisa Demian, Cezara Batyin, Sergiu Pallag, Matei Piloca és Florian Bologan révén. A hagyományos íj masters (50 év felettiek) korosztályában Ridi Ferenc (Nomad Archers) emelkedett ki, őt követte Pénzes Zoltán (Nagyszalontai Hajdúk) és Cristian Bot (Tenkei AS). A felnőtteknél a dobogó mindhárom fokát a Nomad Archers (Tóth Imre, Dajka Tamás és Perei Zoltán) foglalta el.

A felnőtt barebow versenyszámot az iraki Rami Al Doori (Kolozsvári Paradox) nyerte, a második Seres Géza (Nagyváradi White Lion), a harmadik Köteles Alexandru (Bihari Ménmarót) lett. Az 50 év felettiek barebow számában Darna Călin végzett az élen, Oanea Octavian ezüstéremmel, Szabó István (Nagyváradi White Lion) bronzéremmel térhetett haza. Az utolsó nagyobb kategóriában a vadász reflexeknél az aranyat Tari Róbert (Magyarország), az ezüstöt Negoiță Adrian (Kolozsvári Paradox), míg a bronzot Szakács Attila (Nagyváradi White Lion) kaparintotta meg.

A nőknél a hagyományos íj csoportjában Dragomir Raluca diadalmaskodott, a pódium alsó fokait Nagy Enikő és Kocs Ágnes Julianna szerezte meg. Az idei év győztese a kluboknál a Bihari Ménmarót lett, melynek sikerült a legtöbb pontot összegyűjtenie a bajnokságban, miután az egyesület mind a hat fordulóban részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában