Sport

2023.10.22. 16:15

Két pontot Pécskán hagyott a Bihar FC

A III. Liga alapszakaszának felénél továbbra is őrzi veretlenségét a nagyváradi alakulat.

Fotó: Sorin Dan Cârstea

Jósa Attila

Az FC Bihar labdarúgói döntetlen eredménnyel zárták a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság alapszakaszának odavágó mérkőzéseit. A piros-kékek szombaton idegenben, a Pécskai Progresul pályáján vendégszerepeltek. Bár mintegy 60 percig emberelőnyben játszottak, a nagyváradiaknak végül meg kellett elégedniük a döntetlennel. A 33. percben a hazaiak játékosa, David Schiando hátulról rúgott oda a fiatal Andrei Mogának, amiért a kolozsvári Narcis Bodocan játékvezető egyből piros lapot mutatott fel a légiósnak.
A mérkőzés menetével ellentétben a pécskaiaknak sikerült megnyitniuk a gólok sorát, méghozzá az első félidő hosszabbításának első percében, amikor Luca Bodri gondolt egyet és 37 méterről életerős lövést küldött a váradiak kapujának irányába. A váradiak kapusa, Pânzariu alaposan elnézte a lövést, így egy hatalmas potyagóllal hátrányba került a Bihar FC (1–0).
Fordulás után mindent egy lapra téve rohamoztak a váradiak, de az egyenlítő találatra egészen a 74. percig várni kellett, egy kapu előtti kavarodás után Sergiu Jurj lőtt lesipuskás gólt 3 méterről (1–1). Támadásban maradt a Bihar FC, a 86. percben Alexandru Stoian az alapvonal közeléből próbálkozott beadással, a szélső nem találta el tökéletesen a labdát, ami emiatt a védők és a kapus feje fölött a kapufa érintésével a hosszú sarokba vágódott (1–2). Látványos találat volt, még ha nem is volt teljesen tudatos a mozdulat, a 2000-es Európa-bajnokságon Cristian Chivu szerzett hasonló gólt Anglia ellen. Zsebben érezhette a pontokat az emberelőnyben játszó váradi alakulat, de az aradiak középkezdés után gyorsan átjátszották a középpályát, és Fred révén egy szenzációs góllal egyenlítettek. A légiós 30 méterről, ballal lőtte ki a bal felső sarkot, Pânzariu, bár látványos robinzonáddal próbált hárítani, nem védhette a kapufa belső élét is érintő löketet (2–2).
„Csalódottak vagyunk a mérkőzés kimenetele miatt, mert uraltuk a játékot, rengeteg lehetőséget alakítottunk ki, de a koncentráció hiánya miatt végül nem sikerült megszerezzük a három pontot. Végül is örömteli, hogy pontot szereztünk, mert ezzel tovább növeltük előnyünket a tabella élén. Elég magabiztosak voltunk, reménykedtünk és hittünk a győzelemben, de úgy tűnik, hogy a szerencse nem a mi oldalunkon állt, elképesztő gólokat kaptunk távolról” – nyilatkozta a pécskai mérkőzés után Florin Farcaș vezetőedző. A következő fordulóban a Bihar FC ismét idegenben lép pályára, az Újpécsi CSC otthonában.

JEGYZŐKÖNYV

Pécskai Progresul – Bihar FC 2–2 (1–0).
G: Luca Bodri (45+1.), Fred (88.), illetve Sergiu Jurj (74.), Alexandru Stoian (86.)
Progresul: Zamfir –T. Bodri, Moraru, Arsene, F. Nortey – M. Salka, Schiando – Adamcsik (R. Bănățan, 39.), L. Bodri, Răchită, – A. Capătă (Novac, 90+4.). Vezetőedző: Dan Stupar.
Bihar FC: M. Pânzariu – C. Jurj (A. Popa, 66.), S. Bactăr, R. Facaș, A. Stoian – R. Gunie, V. Calugher (D. Stan, 87.) – A. Moga (A. Chindlea, 87.), Al. Sorian (A. Militaru, 66.), I. Ban (L. Ioviță, 66.) – S. Jurj. Vezetőedző: Florin Farcaș.
Piros lap: Schiando (33.)
Vezette: Narcis Bodocan (Kolozsvár) – Magyar Tamás (Kolozsvár) és Florin Puiu (Brassó).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában