Sport

2023.09.28. 17:37

Mozgással ünneplik a szív világnapját

Illusztráció

Szakács Dávid

A nagyváradi Lions Club a „Fuss és kerékpározz a szívedért” mottóval szervez futó, illetve kerékpár versenyt a hétvégén Nagyváradon. A rendezvény célja felhívni a nagyváradi lakosság figyelmét arra, hogy az egészséghez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. A futóversenyt szombat 10 órától rendezik az Antonio Alexe Sportcsarnok melletti futópályán. A szervezők kijelentették, hogy nem kötelező lefutni a körülbelül 2 kilométeres távot, a résztvevők annyit mozoghatnak, amennyit a testük és az életkoruk enged.
Mircea Șandor sebészorvos, a nagyváradi CFR Kórház igazgatójának közreműködésével versenyt szerveznek a kerékpározás szerelmeseinek is. A kerékpártúra vasárnap 10 órától kezdődik. A rajt és a cél a révi Retreat Belvedere panzió előtt lesz. A szervezők a helyszínen bográcsgulyást is készítenek, amiből a verseny végén minden résztvevő kap. A túra mintegy 20 km-es távon zajlik majd, ám ahogy a futásnál, úgy itt is az a szervezők célja, hogy népszerűsítsék a mozgást, a sportolást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában