Kosárlabda

2023.09.17. 18:01

Megsemmisítő vereséget szenvedett hazai pályán a VSK U

Jósa Attila

A Vörös Oroszlánok péntek este hazai pályán, a Nagyvárad Arénában fogadták az elmúlt évek legsikeresebb romániai kosárlabdacsapatát, a Kolozsvári U-BT-t a férfi kosárlabda Román Kupa selejtezőjének B jelzésű csoportjában. A két csapat az elmúlt idényben a kupában és a bajnokságban egyaránt döntőt játszott egymás ellen, így a közönség méltán számíthatott egy kiegyenlített, izgalmas rangadóra. Nem így történt, a címvédő az első perceket leszámítva végig uralta a mérkőzést, finoman fogalmazva sem volt egy súlycsoportban a két együttes. A palánk alatti küzdelemben is rendre alulmaradt a váradi alakulat, s bár egy mérkőzésből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de úgy tűnik, hogy a Bolognába távozó Mark Ogden pótlására igazolt Lennard Freeman nehezen tud megbirkózni ezzel a feladattal. Az utolsó negyedben Mihai Silvășan, a kolozsváriak vezetőedzője még azt a luxust is megengedte magának, hogy a csapat legfiatalabb tagjait is pályára küldje, a teljesen szétesett váradiak számára még így sem volt esély arra, hogy szorosabbá tegyék a végjátékot.

„Kevés edzőmeccsünk volt. Nem értek egyet azzal, hogy ez a nagy különbség mentálisan, pszichés okokból jött létre. Ezt a mérkőzést kiindulópontnak tekintjük, és meglátjuk, mit tehetünk a továbbiakban. Egyértelmű, hogy ezzel elszálltak a továbbjutási esélyeink. Ettől függetlenül megpróbáljuk megnyerni a Dinamo elleni meccset” – nyilatkozta a mérkőzés után Cristian Achim.

A Kolozsvári U-BT szombaton bebiztosította helyét a Román Kupa nyolcas döntőjében, miután 88–65-re nyert a Bukaresti Dinamo ellen. A Nagyváradi VSK U – Bukaresti Dinamo találkozót vasárnap, lapzártánk után rendezték.

Jegyzőkönyv

Nagyvárad Aréna, 3500 néző.

Nagyváradi VSK U – Kolozsvári U-BT 67–87 (15–20, 19–21, 13–24, 20–22)

VSK U: K. Richard 10, Tarolis 13, Neal 23, T. Gheorghe, Freeman 4, Schmidt, Gotcher 3, Pearson 2, Năstruț, Nicolescu 10, Baciu 2, N. Markovic. Vezetőedző: Cristian Achim.

U-BT: Guzman Abreu 9, Mejeris 4, D. Lăpuște 5, E. Roschnafsky, Seeley Jr. 18, Stipanovic 3, Cățe 3, Fîntînă, Măciucă 13, Eddie, Jones 14, P. Richard 8. Vezetőedző: Mihai Silvășan

Vezette: Alin Faur, Bukuresti László és Dragoș Barbu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában