Sport

2023.07.18. 15:07

Gőzerővel készülnek az augusztusi strandröplabda-tornára

Forrás: beachvolleyromania.ro

Szakács Dávid

Rendhagyó helyszínen, a nagyváradi Bémer téren rendeznek augusztus 10-13. között nagyszabású nemzetközi strandröplabda-tornát Beachvolley Tournament néven. A verseny szervezője Szabó–Alexi Paul a Nagyváradi Egyetem tanára, aki egyben a Román Röplabda-szövetség strandröplabda-bizottságának elnöke. „A tornát a váradi polgármesteri hivatal, a Visit Oradea és a Prima Residence szervezi. Szeretnénk egy olyan eseményt rendezni, amely városunk előtt tiszteleg. A torna szervezésén még dolgozunk, emiatt még nem tudunk túl sok részletet elárulni. Egyelőre a facebookon hirdettük meg az eseményt, de amint lehet, jelentkezünk a részletekkel és a pontos információkkal” – jelentette ki Szabó-Alexi.
Cătălin Lelea nagyváradi röplabdázó, illetve többszörös országos bajnok strandröplabdázó kifejezte aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy valószínűleg nem fog tudni játszani ezen a tornán. „Óriási lenne, ha játszhatnék a nagyváradi versenyen. Sajnos a strandröplabda-bizottság nem engedi indulni azokat a profi játékosokat, akik amatőr versenyeken is pályára léptek. Amatőr tornák azok, ahol a szervezők nem fizetnek díjat a Román Röplabda-szövetségnek, így emiatt korábban is kaptunk már kitiltásokat , mert mi ott is versenybe szálltunk” – mondta Lelea.
„A strandröplabda-bajnokságokra már régóta léteznek szabályok, amelyek egyértelműen meghatározzák a profi és amatőr játékosok versenyeken való részvételének kritériumait. Azok, akik amatőr versenyeken vesznek részt, már nem játszhatnak a profik, azaz a regisztrált játékosok számára rendezett eseményeken. Jelenleg nem vagyok tisztában Lelea helyzetével, de keresni fogjuk a megoldást, hogy a hatályos szabályok tiszteletben tartásával játszhasson majd a tornán” – magyarázta Szabó-Alexi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában