Atlétika

2023.07.05. 16:59

Ezüst és bronz az U18-as atlétikai országos bajnokságon

Forrás: Facebook

Szakács Dávid

A nagyváradi Bihorul Sportiskola klubjának atlétája, Diana Verdeș két érmet nyert az U18-as atlétikai országos bajnokság döntő szakaszában, amelyet Bukarestben rendeztek meg. A Călin Laza tréner által felkészített fiatal atléta második lett 3000 méteren 10 perc 42 másodperc idejével. Ugyanebben a versenyszámban a Sportiskola másik sportolója, a szintén Laza által edzett Diana Lukacs 8. helyen végzett. Verdeș az 5000 méteres versenyszámban is elindult, ahol bronzérmet szerzett, miután 19 perc 14 másodperc alatt teljesítette a távot. A nagyváradiaktól síkfutásban még két versenyző képviselte a klubot, Daria Danciu Andra 1500 méteren hetedik helyen zárt, míg Robert Olah sérülés miatt vissza kellett lépjen a 400 méteres táv döntőjétől.

A Nagyváradi Sportiskola fiatal sportolóinak harmadik, egyben utolsó érmét Mariana Preda által felkészített, Raisa Sabau gyűjtötte be, aki távolugrásban 5,41 méteres ugrásával szintén bronzérmes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában