Kosárlabda

2023.06.28. 17:02

Visszatér a FIBA Bajnokok Ligájába a VSK U

A Nagyváradi VSK U férfi kosárlabdacsapata a FIBA Bajnokok Ligájában fog szerepelni a következő idényben, derült ki a klub szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

A piros-kékek kérelmét annak ellenére is elfogadta a FIBA vezetősége, hogy a váradi csapat nem nyerte meg a román bajnokságot. A Nemzeti Liga címvédője, a Kolozsvári U-BT a tavalyi évhez hasonlóan a Bajnokok Ligája helyett az Euroliga előszobájának számító 7 Days Európa Kupában indul, ezt a helyzetet igyekezett kihasználni a váradi egyesület vezetősége, amikor bejelentkezett a romániai bajnokság képviselőjének megüresedett helyére. A döntésről hivatalosan kedd este tájékoztatták a nagyváradiakat, a kérelem pozitív elbírálása ugyanakkor nem jelent automatikus főtáblás részvételt, a Vörös Oroszlánok számára rögös út vezet a csoportkörig.

„A FIBA Bajnokok Ligája nagyon erős sorozattá nőtte ki magát az utóbbi években, számos remek csapat Európa topligáiból pedig már a selejtezőkön is részt vesz. Megpróbáljuk a lehető legversenyképesebb csapatot összerakni és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kvalifikáljuk magunkat a főtáblára. Túl korai lenne még az esélyeinkről beszélni. Ezek nagymértékben függnek attól, hogy milyen csapattal tudunk nekivágni a következő idénynek, de attól is, hogy milyen ellenfelekkel sorsolnak össze bennünket” – nyilatkozta Șerban Sere, a VSK U elnöke.

Bravúr kell a főtáblához

A selejtezőkben induló 24 csapat 3 nyolc fős csoportba lesz besorolva. A csoportmérkőzések kieséses rendszerűek és csak a három csoportgyőztes csatlakozhat a már főtáblás 29 csapathoz, így a VSK U egy sikeres negyeddöntőt, elődöntőt és döntőt is meg kell vívjon ahhoz, hogy ott lehessen a legjobbak között. A három selejtezőcsoport sorsolását július 5-én ejtik meg, a selejtezőtornákat pedig szeptember 26. és október 1. között játsszák le. A Bajnokok Ligája főtáblás mérkőzései október 17-én kezdődnek.

A 24 selejtezős csapat a következő: Nagyváradi VSK U, Lévai Patrioti (Szlovákia), Bakken Bears (Dánia), Cbet Jovana (Litvánia), Caledonia Gladiators (Egyesült Királyság), BC Gottingen (Németország), Cholet Basket (Franciaország), FMP (Szerbia), New Basket Brindisi (Olaszország), Heroes Den Bosch (Hollandia), Ironi Ness Ziona (Izrael), Kalev BC (Észtország), Karhu Basket (Finnország), KB Peja (Koszovó), Legia Varsó (Lengyelország), Mornar Bar (Montenegró), Norrköping Dolphins (Svédország), Obraidoro (Spanyolország), Varese (Olaszország), AEK Larnaca (Ciprus), Antwerp Giants (Belgium), TSU (Georgia), SIG Strasbourg (Franciaország) és Lisszaboni Benfica (Portugália).

A VSK U három kiírásban 22 mérkőzést játszott korábban a FIBA Kosárlabda Bajnokok Ligájában, a váradiak mérlege 10 győzelem mellett 22 vereség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában