Beszélgetés

2023.06.26. 17:05

Sport, közösség, család – kerekasztal-beszélgetés a Szent László Napokon

Forrás: Facebook/Szent László Napok

Jósa Attila

A labdarúgás, a mozgás, az egészséges életmód és a profi pályafutásra való felkészülés volt a témája annak a beszélgetésnek, amelyet szombat délben tartottak a várban az Erdélyi Magyar Anyák Egyesületének kezdeményezésre. Az esemény remekül illeszkedett a XI. Szent László Napok műsorfolyamába, a rendhagyó beszélgetés pedig a korai időpont ellenére is sok érdeklődőt vonzott a vár M épületébe.

A beszélgetés moderátora Opre Csaba, a Nagyváradi AC Labdarúgó Egyesület edzője volt, beszélgetőpartnerei pedig egykori tanítványai, a friss Bodola Gyula-díjas Bóné Dávid (CAO-NAC) és fivére, Bóné Márk (FK Csíkszereda), valamint a szintén a Székelyföld Labdarúgó Akadémián pallérozódó Nagy Botond és Szilágyi Márton voltak. A beszélgetés bevezető szakaszában megtudhattuk, hogy a fiatalok mindannyian 7 éves korukban kezdtek el focizni az azóta már megszűnt Partium FC, illetve a jelenleg is aktív NAC LE csapataiban, a példaképeik kapcsán pedig a legtöbbször elhangzott név a portugál világsztár Cristiano Ronaldóé volt.

Mivel a kapusposzton szereplő Szilágyi Márton, a támadó középpályás Nagy Botond és a szintén támadó Bóné Márk is a Székelyföld Labdarúgó Akadémia növendékei, beszámolóik által a nézők betekintést nyerhettek az akadémisták hétköznapjaiba. Szilágyi elmondta, Csíkszeredában már az U16-os csapatnál is profi nutricionista határozza meg a játékosok étrendjét, emiatt csokoládét, gumicukrot vagy éppen fánkot egyáltalán nem fogyaszt, de a gyorséttermeket is nagy ívben elkerüli. Nagy Botond a hétköznapok monotonitásáról számolt be, a reggeli órákat a tanulás, a délutániakat pedig az edzések töltik ki, de abban mindhárom „szeredai” fiú megegyezett, hogy a lemondásoknál is sokkal nehezebb megbírkózni mentálisan az állandó honvággyal, a szerető család hiányával. A beszélgetés során az is kiderült, hogy a fiúk mindannyian a magyar válogatottban szeretnének játszani a későbbiekben. Végezetül Szilágyi Márton üzent a teremben helyet foglaló fiatalabb focistapalántáknak: „dolgozzatok az álmaitokért!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában