Táncos program

2023.06.26. 17:03

Éremeső a nemzetközi Dance Smart Kupa minősítő táncversenyen

Nagyszabású táncversenyt rendeztek Érmihályfalván június 24-én, a helyi sportcsarnokban.

Balázs József Attila

Először került sor ilyen rendezvényre a településen, a főszervezők, Gyurkovits Éva és Török Tamás maguk is meglepődtek, hogy ilyen nagy volt az érdeklődés a táncverseny iránt. A szervezés kezdeti szakaszában a Gizella Művelődési Központ lett helyszínként megjelölve, azonban hamarosan kiderült, a nagyszámú nevezések miatt máshol kell a táncversenyt lebonyolítani.

Magyarországról, Szerbiából és Romániából, 9 táncegyesület mintegy 300 táncosa jött el a táncversenyre, hogy szakavatott zsűri előtt mérettesse meg tudását. A zsűriben részt vett, Andóné Kujbus Nóra a Freedance és Bíborka művészeti iskola vezetője Nyíregyházáról, Tóth Noémi Katalin a Stephany Dance Academy vezetője, a WDSF világtánc szövetség pontozóbírónője Nagyváradról, Emődi Zoltán a Dance Universe táncsport egyesület elnöke, a Magyar Táncsport Szakszövetség pontozóbírója Debrecenből, Balázs Zsombor a Szabolcs Diáksport egyesület elnöke, a Magyar Versenytánc Szövetség pontozóbírója Nyíregyházáról, valamint Peter Marjanovic a belgrádi Master Dance Studió vezetője a Szerb Táncsport Szakszövetség Standard szakágának bajnoka, mesterpedagógus, Szerbiából.

Török Tamás üdvözölte a megjelenteket, aki párjával Gyurkovits Évával a nagyváradi Dance Smart Studió vezetői. Köszönetet mondott Karsai Attilának Érmihályfalva alpolgármesterének és Borbély Csabának a Gizella Művelődési Központ vezetőjének a szervezéshez nyújtott támogatásért, majd a versennyel kapcsolatos tudnivalókat közölte, majd felkérte Karsai Attilát nyissa meg a versenyt. Az elöljáró köszöntőjében örömének adott hangot, hogy egy újabb szín jelent meg Érmihályfalva rendezvényeinek palettáján, amely az országhatárokon túl is ismerté teszi városunk nevét, jó hírünket keltve. Továbbá közölte, a következő táncversenyt már az új impozáns sportcsarnokban, rendezhetik meg, ahol a közönség lelátóról tekintheti meg a táncosokat és a koreográfiákat, modernebb környezetben. Ezután elkezdődött

a táncverseny, az U9-es korosztálytól az U21-ig, de a senior korosztály(+36) is képviseltetve volt a Havanna Senior Tánccsoportnak köszönhetően. A verseny után a zsűri átadta a különdíjakat, valamint a kiemelt arany, arany, ezüst, és bronz érmeket a résztvevőknek. Sokan kaptak több érmet, mivel több kategóriában is megmérették magukat. Ha mérleget kellene vonni ennek a napnak a végén, a tánctól csak a taps és a vidámság volt több, ezen a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában