Unirea

2023.04.23. 14:54

Nyílt napot tartottak a Praszler Gyula Stadionban

Forrás: A szerző felvétele

Jósa Attila

Nyílt napot rendezett az Érmihályfalvi Unirea pénteken a helyi Praszler Gyula Stadionban. Az eseményre, melyre szép számban látogattak ki a játékosok hozzátartozói és a klub szurkolói, meghívást kaptak az érmihályfalvi önkormányzati képviselők is, számukra névvel ellátott székek voltak elhelyezve az oldalvonal mellett. A patinás érmelléki egyesület alaposan megnyirbált költségvetéssel vágott neki a 2023-as évnek, az elmúlt időszakhoz képest nagyjából 100 ezer lejjel kevesebb pénzből gazdálkodhatnak a klub vezetői. Mint kiderült, a városi tanácsosok közül többen is amellett kardoskodtak, hogy az Unirea egyáltalán ne kapjon pénzt önkormányzati forrásokból, amely döntés a megszűnés veszélyével fenyegette volna az egyesületet.

Pénteken a meghívott képviselők számára fenntartott székek közül rengeteg üresen maradt, egyedül az RMDSZ-frakció érezte fontosnak, hogy jelen legyen az Unirea rendezvényén. A nyílt nap egy 40 perces bemutató edzéssel kezdődött, amely egy igazi erődemonstráció volt a piros-feketék részéről. A Praszler Stadion megtelt élettel, a mintegy száz, egyidejűleg a pályán edző gyermek látványa pedig rávilágított arra, hogy az Unirea esetében nem egy pillanatnyi hóbortról beszélünk, mint több, egyik napról a másikra felfuttatott, majd megszüntetett egyesület esetében, ami a játékosállományt illeti, a labdarúgásnak Érmihályfalván minden jel szerint biztosított a jövője. A gyermekekkel Szabó Zoltán (2008/2009 és 2010/2011 korosztály), Fele Sándor (2012/2013), Gyula Lehel (2014), illetve Fele Szabolcs (2015/2016) foglalkoztak. A kapusokat, korosztálytól függetlenül az egykori remek kapuvédő, Szász Attila „vette kezelésbe”. Mint az megtudtuk Fele Attilától, az Unirea elnökétől, a klub kötelékébe tartozó utánpótlásedzők valamennyien rendelkeznek licensszel.

A bemutató edzést egy kötetlen beszélgetés követte a nemrégiben centenáriumát ünneplő klubról és az utánpótlás-nevelés fontosságáról. Szabó Zoltán, a utánpótláscsapatok koordinátora az üresen maradt székekre utalva elmondta, keserű szájízzel veszi tudomásul, hogy akik pálcát törtek a fejük felett, még annyira sem tisztelték meg az Unirea közösségét, hogy elfogadják a meghívást a rendezvényre. Fele Attila a tömegsport mellett a hagyományok ápolásának fontosságát hangsúlyozta ki. Az elnök szerint a klub pótolhatatlan tényező a város életében, hiszen több mint száz fiatal sportol napi szinten komoly szakmai stáb útmutatása mellett az Unirea színeiben, ráadásul ezt teljesen ingyenesen tehetik meg, ami szintén ritkaságszámba megy a megyében. Karsai Attila, Érmihályfalva polgármestere gratulált a gyermekeknek és a szülőknek ahhoz, hogy erőt és energiát nem kímélve vesznek részt a foglalkozásokon. „A 100 éves múlt kötelez, nagyon szégyelltem volna magam, ha teljesen ellehetetlenült volna a klub működése. Eddig is és ezután is támogatni fogjuk az Unirea tevékenységét, természetesen a város anyagi lehetőségeitől függően” – zárta gondolatait a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában