Vízilabda

2023.02.09. 13:49

LEN Eurokupa: görög dráma a javából

A Nagyváradi VSK végig extázisban játszva ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett ötgólos hátrányát, a szétlövést azonban az athéniak bírták jobban idegekkel.

A szerző felvétele

Jósa Attila

Nem teltek meg a Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszoda lelátói a LEN Eurokupa visszavágójára, hogy ennek oka a korai kezdési időpontban, vagy abban keresendő, hogy a váradiak nem bíztak a VSK továbbjutásában, nem tudhatjuk, mindenesetre a VSK hatalmas lendülettel vetette bele magát a küzdelembe. Már az első negyedben érződött, hogy a csapat hisz abban, hogy ledolgozható az ötgólos hátrány, Asanovic és Negrean remek góljaival pedig 3–1-el zárult az első 8 perc. A második negyedben Asanovic kezdte meg a gólgyártást egy vízre pattintott lövéssel (4–1). Ezt követően magához tért a Panióniosz, a csapat vezére, Gounasz fújt ébresztőt társainak. 
Ötméteresével egy gólra zárkózott fel az athéni csapat (5–4), de Colodrovschi és Mihnea Gheorghe góljai után újra élt a remény (7–4). Az első félidő végén Gounasz a kapus keze alatt pöckölte a hálóba a labdát (7–5). Mindent egy lapra tett fel a második játékrészben a VSK, a támadásait igyekezett minél gyorsabban és pontosabban befejezni a váradi alakulat, ennek eredményeképp  Colodrovschi, majd Czenk Ferenc bombázott távolról a kapuba, ezzel kézzelfogható közelségbe került a továbbjutás (9–5).  A negyed Kapetanakisz góljával zárult, a görögök jó képességű játékosa a hosszú sarkot vette célba, és a kapufa segítségével lőtt |ic kapujába (10–7). 
A VSK ezen a mérkőzésen inkább távolról próbálkozott, a megszokottnál jóval kevesebb alkalommal játszották be a labdát a „darálóba”  Ciprian Cîmpianu tanítványai. A taktika remekül működött, Ilisie találata után ismét négygólosra nőtt a piros-kékek előnye. Ezt követően a görög csapat egy véleményes ötmétereshez jutott, a nézőtérről pedig többen megtalálták az egri Kovács Cs. Tamás játékvezetőt, aki saját anyanyelvén kapta a nyakába zúduló „dicséretet”. Gounasz ebből mit sem értett és bevágta a büntetőt (11–8). Asanovic 5 perc 14 másodperccel a vége előtt ismét betalált, ezzel 12–8-ra alakítva a mérkőzés állását. |ic parádés védése után Szabó István emelkedett ki a vízből, és bombázott a rövid sarokba 4 perc 30 másodperccel a vége előtt: 13–8, ezzel összesítésben már döntetlenre álltak a felek! Bár bőven lett volna még ideje a csapatoknak bevinni a mindent eldöntő találatot, a mérkőzés hajrájára a kapkodó játék volt a jellemző, így több gól már nem született a mérkőzésen. Mivel az idegenben lőtt gólok nem érnek többet az összesítésben, következhettek a büntetők. Az első 5 párban mindkét csapat hibátlanul célzott, ahogy a hatodik körben Gounasz és Negrean is, akik az első büntetőket is értékesítették a párbaj során. Gkiouvetsisz után Ilisie következhetett, akinek ezúttal kicsúszott a kezéből a labda, a szabályok értelmében így a Panióniosz jutott a 4 közé.
„Teljesen tudatos volt, hogy túlnyomó részt kintről próbálkoztunk, a görögök alaposan feltérképezték a csapatunkat, így folyamatosan ketten őrizték a centereinket már az athéni meccsen is. Nem vagyunk csalódottak, mindent beleadtunk, ez volt a szezon legjobb meccse számunkra, az első találkozón kellett volna jobb eredményt elérjünk... Emelt fővel estünk ki, sajnálom, hogy így alakult, de ez a párbaj egy orosz rulett. Senki nem hibáztatja Ilisiét, ez bármelyikünkkel előfordulhatott volna” – nyilatkozta a Bihari Naplónak a VSK balkezes klasszisa, Szabó István.

 

Nagyvárad, Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszoda, 700 néző

VSK – Panióniosz 19–15 (3–1, 4–4, 3–2, 3–1; 6–7) – ötméteresekkel
VSK: Țic, Gavriş; Asanovic 4, Negrean 5, M. Gheorghe 1, Szabó I. 1, N. Ilisie 2, Luncan, Dragomirescu 2, Colodrovschi 2, Vancsik, Czenk 1, Remeş. Vezetőedző: Ciprian Cîmpianu. 
Panióniosz: Limarakisz, Anagnostou; Kopeliadisz, Bouzalasz, Gkiouvetsisz 3, Bitadze, Ntalapasz 2, Kalaitzisz, Mouratidisz, Papakosz 2, Gounasz 5, Kanellopoulosz, Kapetanakisz 3. Vezetőedző: Konsztantinosz Dimou.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában