Változások

2023.02.09. 11:43

Érmihályfalvi Unirea: főszerepben a fiatalok

Forrás: Facebook

Jósa Attila

Komoly változásokon ment keresztül a közelmúltban az Érmihályfalvi Unirea labdarúgócsapata, a jelentősen, mintegy harminc százalékkal megnyírbált költségvetés miatt az együttes gyakorlatilag egy új kezdet előtt áll. Az Unirea új vezetőedzővel vág neki a tavaszi idénynek, az őszi szezon után távozó Fele Sándor helyét a klub egy másik korábbi remek labdarúgója, Csűri Sándor vette át.

„Az ifjúsági csapat edzőjével, Fele Szabolccsal párhuzamosan végezzük a munkát, mivel nagy az átfedés, a felnőtt csapatunk keretének a nyolcvan százalékát az ifiből érkezett fiatalokkal töltöttük fel. Az átlagéletkor mindössze 20 és fél év, a mihályfalvi fiatalok mellett van három margittai illetőségű játékosunk, de ők már a tavaly is nálunk szerepeltek. A tavalyi csapatból hárman-négyen maradtak az idősebbek közül, nem hoztunk új játékost, megpróbálunk egy új úton elindulni.” – nyilatkozta a Bihari Naplónak Csűri. A csapat február 13-tól helyi szinten vonul egy hetes edzőtáborba, kihasználva a vakáció adta lehetőséget, hiszen a keret tagjainak többsége még iskolába jár.

Kérdésünkre a szakember kiemelte, a csapat célkitűzése az alsóházi rájátszásban a tisztes helytállás lehet, nyáron pedig húznak egy vonalat a vezetőséggel karöltve azzal kapcsolatban, hogy meddig tudtak eljutni ezzel a fiatal társasággal. Csűri szerint a tapasztalat hiánya sokat nyomhat a latban a tavaszi mérkőzések során, ennek ellenére a játékosok fejlődésének jót tehet, hogy a felnőttek között lesznek megméretve.

„Már játszottunk egy felkészülési mérkőzést a Székelyhídi Sasokkal, egy kimondottan jó edzőmeccs kerekedett belőle, egy rutinosabb csapat ellen, akinek egy kiváló edzője van Kiss Sándor kollégám személyében. Úgy érzem, helyt álltunk, Dorogi Sándor góljával vezettünk is, de a végén fordítottak a székelyhídiak (1–3 lett a végeredmény, szerk. megj.).

A patinás érmelléki klub heti három edzéssel készül az alsóházi rájátszásra, közben az ifi és a felnőtt csapat is folyamatosan vívja a felkészülési mérkőzéseket. Szombaton, február 11-én a Szatmár megyei Mezőfény gárdáját fogadja az Unirea, a rá következő szombaton pedig viszonozzák a székelyhídiak vendégjátékát. A szatmáriakkal is kétszer csapnak össze a mihályfalvi fiatalok, a visszavágót február 25-én rendezik a Mezőfény otthonában.

„Ez egy új kezdet, de bízom a fiataljainkban, hogy bírják majd a kettős terhelést. Ifjúsági csapataink évről évre ott vannak az elit körben, ez idén sincs másként. Vannak tehetséges játékosaink, nagyon sok csapatnál nincs meg ez az alap, mint nálunk, ifjúsági vagy akár kisebb szinten is, erre tudunk építeni. A legnagyobb probléma, hogy miután elvégzik a nyolc osztályt, nagyon sokan elmennek, remélhetőleg idővel ezen is tudunk majd változtatni.” – fogalmazott Csűri Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában