Eurokupa

2022.12.02. 17:53

Kedvező helyzetből várhatják a visszavágót a vízilabdázók

A látottak alapján igazságosnak mondható döntetlennel zárult a Steaua és a VSK csatája a LEN Eurokupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Jósa Attila

A Bukaresti Steaua – Nagyváradi VSK vízilabda Eurokupa-mérkőzés az öt nappal ezelőtti bajnoki összecsapáshoz hasonlóan kezdődött. Az első két gólt ahogy akkor, úgy ez alkalommal is a nagyváradiak szerezték, majd sikerült 4-2-re ellépniük az első negyed végére. A bíztató kezdést hasonló folytatás követte, Mihnea rövid felsősarkos góljával a második negyed első találata is a nagyváradi csapat neve mellé került bejegyzésre (2–5). A három gólos előnyt bosszantóan hamar ledolgozta a Steaua, a talán túlságosan is könnyen elvesztett labdákat követően rendre volt egy-egy megúszó bukaresti, aki a kapuig „sétálhatott”, az ilyen ziccereket pedig ezen a szinten már ritkán hibázzák el a játékosok. Hazai részről Vuskovics, Neamțu, majd ismét a szerb légiós volt eredményes, erre csak Asanovicsnak volt válasza, de a negyed vége előtt 10 másodperccel a Steaua ismét egyenlíteni tudott Alexandru Gheorghe révén (6–6).

A második félidőben már nem „adták” olyan könnyen a gólokat, mint a meccs elején, öldöklő küzdelem folyt a medencében. A Steaua növelhette volna az előnyét, de egy könnyű szívvel megítélt ötméterest Nikola Moskov a felső lécre bombázott, így gól nélkül zárult a harmadik negyed. A záró szakasz egy Steaua góllal indult, Alexandru Gheorghe paskolta be közelről labdát Marius Țic kapujába, ezzel először vezetett a mérkőzés során a katonacsapat (7–6).

A váradiak egy végletekig kijátszott emberelőny végén egyenlítettek Mateja Asanovics révén (7–7), így a csapatok döntetlen állásnál fordulhattak rá a mérkőzés hajrájára. Mindkét csapat több nagy lehetőséget is elpuskázott, a gólcsend 3 perc 14 másodperccel a vége előtt tört meg, ekkor Oanță lőtt a hosszú sarokba (8–7). Úgy tűnt, hogy a VSK-nak már nem lesz esélye megnyernie ezt a rangadót, de a váradi játékosok szerencsére megrázták magukat és Gheorghe Mihnea ötméteresből szerzett góljával kiegyenlítettek (8–8).

Az utolsó percben egy rossz bejátszást követően akár a győzelmet is megszerezhette volna a váradi gárda, de előbb csak a kapufát sikerült eltalálni, majd a kipattanó után emberelőnyben sem sikerült bevinni a győztes találatot, miután a végig magabiztos Mihnea kezéből kicsúszott a játékszer. A Steauának 8 másodperce maradt, az előrevágott labdával Vlad Georgescu úszhatott a már jól bevált recept alapján egyedül a kapura, de még a lövés előtt sikerült utolérjék ketten is, így maradt a 8–8-as eredmény. A VSK és a Steaua közötti Eurokupa párharc visszavágó mérkőzésére december 14-én kerül sor a nagyváradi Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában.

 

Bukarest, Steaua Uszoda

Bukaresti Steaua – Nagyváradi VSK 8–8 (2–4, 4–2, 0–0, 2–2)

Steaua: Drăgușin, Mihăluță; Vuskovics 2, V. Georgescu, Dincă, Moskov 1, Neamțu 1, Klikovac 1, Antipa, A. Gheorghe 2, Oanță 1, Iudean, Goanță. Vezetőedző: Bogdan Rath.

VSK: M. Țic, Gavriș; Asanovics 3, Negrean, M. Gheorghe 3, Szabó I., N. Ilisie, Dragomirescu, Colodrovschi 1, Vancsik 1, Czenk, Remeș. Vezetőedző: Ciprian Câmpianu.

Vezette: Stanko Ivanovki (montenegói), Pau Segurana (spanyol).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában