Harmadosztály

2022.10.16. 17:56

Idegenben győzött a Nagyváradi Bihar FC

A nagyváradiak 2–1-re nyertek Máramarosszigeten, miután félidőben 2–0-ra vezettek.

Jósa Attila

Az elmúlt fordulóban a hosszabbításban elszenvedett szatmárnémeti vereség után a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában ismét idegenben lépett pályára a Bihar FC csapata. A váradiak ellenfele, a Máramarosszigeti VSK bár pocsék formában kezdte az idényt, az elmúlt hetekben több meglepő eredményt is elért, désaknai pontszerzése mellett hazai pályán legyőzte a 10 csoport egyik élcsapatát, a Besztercei Gloriát.

A piros-kékek nagyon jól játszottak a máramarosszigeti mérkőzés első félidejében, két találatuk mellett több nagy helyzetet is kialakítottak. A fiatal középhátvéd, David Lupșe nyitotta a gólok sorát egy remek fejesgóllal a 9. percben, Ionuț Ban szögletrúgása után (0–1). A 42. percben ismét Ban volt az előkészítő, hajszálpontos beadását Gheorghiță vágta 12 méterről, kapásból a hálóba (0–2). A félidő utolsó percében két nagy helyzetet is elpuskázott a váradi gárda, Gheorghiță a kapufát találta el szabadrúgásból, Jurj próbálkozását pedig a gólvonalról tisztázták a VSK hátvédei. A második félidőre a hórihorgas támadó, Gondiu beállításával taktikát váltott a hazai együttes, a folyamatos ívelgetések közül azonban csak egy vezetett eredményre, a csatár 66. percben szerzett fejesgólja után több találat már nem született a mérkőzésen, így a Bihar FC utolérte pontszámban az éllovas Szatmárnémeti VSK gárdáját a tabellán. A másik Bihar megyei csapat, a Félixfürdői Lotus bár már 2–0-ra is vezetett a beszterceiek elleni pénteki mérkőzés első félidejében, kénytelen volt beérni egy ponttal a 90 perc után.

 

Máramarosszigeti VSK – Bihar FC 1–2 (0–2)

Gólszerzők: Gh. Gondiu (66.), illetve D. Lupșe (9.), A. Gheorghiță (42.)

Vezette: Gabriel Mihuleac – Andrei Diaconu, Iulian Contofan (mindhárman Jászvásár) Máramarossziget: N. Cebotari – C. Catrina, R. Gherman, D. Dunca. I. Bumbar (Cr. Tand 53., S. Florian 73.) – Cr. Gherasim, D. Andreas – C. Tutuța, Novoszelenszki R. (Gh. Gondiu 53.), S. Pop – Mitruscsák L. Vezetőedző: Adrian Iencsi FC Bihor: R. Bob – R. Gunie, D. Stan, D. Lupșe, L. Ioviță, Cl. Petruș, G. Cherman, I. Ban (Al. Popa 88.), Ad. Popa (M. Hosu 60.), A. Gheorghiță (F. Drăgan 60), S. Jurj (R. Ardelean 73). Vezetőedző: Florin Farcaș.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában