Csapatmunka

2022.09.05. 19:21

Városok Viadala íjászverseny

Erdon-összeállítás

Tégláson, a Degenfeld kastély kertjében és a város sportpályáján zajlott szeptember 3-án és 4-én a Városok Viadala íjászverseny. Nagyváradot az esemény megnyitóján Zatykó Gyula polgármesteri tanácsadó képviselte, míg a versenyen a Pusztai Farkasok Ordas Nemzetségének öt tagja, Ridi Ferenc, Tóth Imre, Nagy Enikő, Dajka Tamás és Balog János vett részt. 

A verseny során az íjászok egy-egy települést képviseltek (ötfős) csapatukkal. Ennek megfelelően nem volt egyéni pontszám. Az íjászok a közös győzelemért szálltak harcba, a „Legjobb íjászok városa” cím eléréséért, és a dicsőségért, ami ezzel járt. Kiemelkedő szerepet kapott a korhűség, a szellemi felkészülés, a csapatmunka.

Szombaton és vasárnap 14-14 célra kellett lőni. Ezek nem az íjászversenyeken megszokott célok voltak, a szervezők egy nagyon technikás pályát állítottak össze. A távok hat métertől 120 méterig váltakoztak, és nagyon sok mozgó célra lehetett lőni. A kétnapos verseny során az ötfős csapat együtt, összedolgozva kellett teljesítse a 28 célt. Nagyvárad már másodszor vett részt ezen a nagyon jól szervezett versenyen, és a 36 csapat között a hetedik helyen végzett. Az elért pontszámmal a legmagasabb, az arany minősítést kapták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában