Íjásztalálkozó

2022.09.14. 15:32

Dajka Benett és Ridi Ferenc is remekelt a hétvégi íjászversenyeken

BN-összeállítás

A Pusztai Farkasok Ordas Nemzetségének négy tagja Ilea Marius, Tóth Imre, Tóth Beáta és Balog János részt vettek szombaton az I. Bárándi Íjásztalálkozón. A verseny során 21 célra kellett lőni célonként három nyíllal. Tóth Imre a felnőtt férfi tradi kategóriában a második helyen végzett.

A csapat másik két tagja, Dajka Tamás és Dajka Benett szombaton a VIII. Hajdúböszörményi Történelmi Örömíjász Versenyen indultak. A verseny során 20 célra kellett lőni célonként három nyíllal. A versenyen technikai célok, lőlapos célok és 3D-s állat célok váltották egymást. Dajka Benett az első helyen végzett a gyerek tradi kategóriában míg Dajka Tamás a második helyen végzett a felnőtt férfi tradi kategóriában.

 

Az egyesület igen aktív időszakát éli az utóbbi hetekben, vasárnap Ridi Ferenc is versenybe szállt a Szeben megyei Erzsébetváros mellett megrendezett távcéllövő versenyen. A Nagy-Küküllő jobb partján, festői környezetben lebonyolított megmérettetésen a lőtáv 28 métertől 165 méterig váltakozott, az íjászok hagyományos íjakkal lőttek a nemzeti jellegű célokra. Ridi Ferenc remek teljesítménnyel az első helyen végzett az embert próbáló versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában