Sporthorgászat

2022.08.31. 12:34

Nagyszabású horgászverseny Bihardiószegen

A verseny legnagyobb „szörnye”, a 19,57 kilogramm uszonyos Sorbán Sebastian és Sorbán Ferenc horgára akadt.

D. Mészáros Elek

Az időjárás is kedvezett az elmúlt hétvégén megrendezett bihardiószegi sporthorgászok versenyének. A péntektől vasárnapig tartó maratoni csaliáztatásra nagy volt a túljelentkezés, a rendelkezésre álló stégek függvényében határozták meg a résztvevők számát – tudtuk meg Törő Gyula főszervezőtől. Összesen 17, egyenként három fős és egy kisegítő személlyel tovább bővíthető csapat vett részt a botok áztatásán a Diószeg határában lévő horgásztavon.

Míg az elmúlt évben péntek délután öt órától kezdődött az egyesek szerint idegnyugtató, míg mások szerint idegtépő verseny, ezzel szemben az elmúlt hétvégén már a déli órában víz alá kerültek a horgok. A 11. alkalommal megtartott Bihardiószeg kupája elnevezésű horgászviadal startolása előtt Mados Attila helyi polgármester üdvözölte a résztvevőket, támogatásáról biztosította a sportág kedvelőit. Ugyanakkor Törő Gyula a verseny szabályzatát ismertette, amelynek egyes kitételeinek a be nem tartása a versenyből való kizárást vonhatta volna maga után. A horgászok fegyelmezettségét láttatja, hogy efféle intézkedésre nem került sor. A stégek elfoglalása sorsolás útján történt, ezáltal is biztosították a verseny tisztaságát. 

 

A hétvégi horgászat a kifogott hal mennyiségét tekintve (2700,78 kg) jócskán túlszárnyalta az előző évit, amikor 1761,70 kilogrammnyi vízlakót „segítettek” a partra, amit aztán a mérlegelést követően visszaengedtek élőhelyükre. A Nyíri Răzvan Sándor, Costea Sebastian és Oprea Petru alkotta első helyen végzett, a Bihardiószeg Vándorkupát bekasszírozó csapat is felül múlta a tavalyi győztesek teljesítményét. Míg előbbiek 280,60 kilogrammnyi halat mérlegeltek, addig az idei legjobbak esetében ez a szám 410,75 kilogrammra módosult. A második helyezett csapatot Hegedűs Árpád, Szűcs Csaba és Muta Attila alkotta, 332,66 kilogrammos teljesítményükkel. Costea Gheorghe, Costea Malina és Mihele Cristan alkotta hármas 290,70 kilogramm összfogással a harmadik helynek örülhetett. A verseny legnagyobb „szörnye”, a 19,57 kilogramm uszonyos Sorbán Sebastian és Sorbán Ferenc horgára akadt. 

Az egyik díjkiosztó legnagyobb meglepetésére ő is díjat kapott: Mados Attilát a verseny ötletgazdáját, szponzorát emlékplakettel jutalmazták. A helyszínt biztosító Corbuț Romeo Ioan tógazda önzetlenségét is emlékplakettel ismerték el, hasonló módon köszönték meg Nagy László versenybíró sok évi munkáját, illetve Hegedűs Árpád támogatását. Az egyetlen női versenyző, a harmadik helyen végzett csapat tagja, Costea Malina emlékérmet kapott, ahogyan a bihardiószegi horgásztársadalom jövőjének reménységei, a három gyermek horgász is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában