Kosárlabda

2022.05.10. 10:58

Elődöntős a Nagyváradi VSK U a kosárlabda-bajnokságban

A váradi csapat remek védekezésének köszönhetően izgalommentes mérkőzést hozott a Bukaresti Dinamo elleni párharc döntő ütközete.

Fotó: Jósa Attila

Jósa Attila

Harmadik felvonásához érkezett hétfőn délután a férfi kosárlabda Nemzeti Liga rájátszásának negyeddöntős párharca. A Nagyváradi VSK U – Bukaresti Dinamo találkozóra mintegy 2000 néző látogatott ki az Antonio Alexe Sportcsarnokba, de a szurkolók körében már nyoma sem volt az első mérkőzésen tapasztalt hurráoptimizmusnak.

A kilenc győztes mérkőzés után Bukarestben katasztrofális teljesítményt nyújtó VSK U (62–79) számára egy újabb vereség az idény végét jelentette volna, ennek tudatában már a talákozó elején magához ragadta a kezdeményezést a hazai gárda és tíz pontos előnnyel zárta az első negyedet (22–12).

A második negyedben a fővárosiak Williams kosarai után felzárkóztak három pontra (26–23), ekkor beindult a nagyváradi „henger”, Holt, Green és Gavrilovic sem tudott hibázni, így a hazaiak állva hagyták a Dinamót. Félidőig egyetlen kosarat sem engedélyeztek már a vendégeknek a VSK U játékosai, a szoros védekezésre nem volt ellenszere a piros-fehéreknek, így 38–23-as nagyváradi előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A helyzet fordulás után sem változott, a bukarestiek több alkalommal kosárra dobásig sem jutottak mire lejárt a támadóidő, rég nem látott hatékonysággal zárta le a palánk felé vezető réseket Cristian Achim legénysége. A harmadik negyed végére el is dőlt a továbbjutás sorsa, a záró tíz percet 28 pontos hazai előnynél kezdhették meg a felek (63–35). A hatalmas fór ellenére sem lazított védekezésén a VSK U, így végül 50 pont alatt tudta tartani az ellenfelét, ami a rájátszásban meglehetősen ritkán fordul elő. Végül 79–46 arányú, 33 pontos hazai siker született, a piros-kékek pedig készülhetnek a Voluntari CSO elleni elődöntőre, ahol szintén pályaelőnyben lesz a váradi alakulat. A legeredményesebb hazai játékosok a 14 pontig jutó Garlon Green és a litván irányító, Dovis Bickauskis (12 pont) voltak.

A Voluntari elleni elődöntő az egyik fél három győzelméig tart, az első két összecsapás a VSK U otthonában lesz. Elképzelhető, hogy a mérkőzéseket már a Nagyvárad Arénában rendezik, de ezzel kapcsolatban még nem történt hivatalos bejelentés. A másik ágon a Kolozsvári U-BT mellett az Argeș FC jutott az elődöntőbe.

Jegyzőkönyv

Nagyvárad, Antonio Alexe Sportcsarnok, 2000 néző.

Nagyváradi VSK U – Bukaresti Dinamo 79–46 (22–12, 16–11, 25–12, 16–11)

VSK U: K. Richard 8, Holt 9, T. Fometescu, Gavrilovic 9, Green 14, Bickauskis 12, Vl. Marinău 2, Vescan, Nicolescu 4, Baciu 4, Ogden Jr. 10, N. Markovic 7. Vezetőedző: Cristian Achim.

Dinamo: Tarrant Jr. 5, Williams 10, Jackson 4, Clanton 6, Coconea, Gadeffors 11, Mandache 5, Korita, Năsturescu 3, Pătru, Berceanu 2, Calenic. Vezetőedző: Hakan Demir.

Vezette: Alexandru Olaru, Alin Faur és Sorin Drugău.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában