A-osztály

2022.03.29. 13:01

Visszavágtak a februári vereségért a székelyudvarhelyi kézilabdázók

Hazai pályán szenvedett 36–30 (19–15) arányú vereséget a Nagyváradi VSK férfi kézilabdacsapata az A-osztály felsőházi rájátszásában.

Forrás: facebook.com/CSMOradeaHandbalMasculinTeam

 

Jósa Attila

 

A férfi kézilabda A-osztály felsőházi rájátszásának kilencedik fordulójában a Nagyváradi VSK az éllovas Székelyudvarhelyi VSK csapatát fogadta vasárnap az Antonio Alexe Sportcsarnokban. A vendégcsapat már az első percekben átvette a mérkőzés irányítását és jelentős előnyre tett szert, az első félidő derekán 13–8-ra vezettek az udvarhelyiek. Ezt az előnyt nagyjából meg is tartották a pihenőig (15–19), szünet után azonban mintha kicserélték volna a váradi csapatot, a VSK tíz perc alatt ledolgozta hátrányát, sőt a vezetést is átvette (25–24). A nagy rohanásban elfáradhatott az amúgy sem túl bő kerettel vitézkedő hazai alakulat, a Székelyudvarhelyi VSK pedig rendezte a sorait, és a mérkőzés utolsó periódusában már esélyt sem adott George Tăutu tanítványainak. Az utolsó negyedórát 12–5-ös részeredménnyel hozta le a székelyföldi gárda, így hatvan perc játék után 36–30-at mutatott az eredményjelző a vendégek javára.

Sorozatban hatodik bajnoki győzelmével a Székelyudvarhelyi VSK „fél lábbal” már az élvonalban érezheti magát, előnye a harmadik helyezett Fogarasi VSK-val szemben öt pont, míg a jelenleg osztályozós helyen álló váradiak hátránya jelenleg hét egység az egyenes ágú feljutást jelentő első két helyezett csapathoz képest.

A vasárnapi mérkőzésen a hazaiak legeredményesebb játékosa ismét Szász Csongor volt nyolc találattal, őt Paul Oargă követte a sorban, aki hatszor volt eredményes. A Nagyváradi VSK a következő mérkőzését pénteken Resicabányán játssza, a hétvégi találkozó sorsdöntőnek ígérkezik a feljutásért folytatott küzdelemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában