Visszatekintés 2021-re

2022.02.25. 10:56

Éves közgyűlést tartott az AJF

BN-összeállítás

A Nagyváradi Ifjúsági Házban tartották meg a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület (AJF) éves közgyűlését. Az eseményen az egyesület aktív tagjai vettek részt, ami csapatonként egyetlen küldöttet jelent. Az 53, szavazati joggal rendelkező tag közül 41-en voltak jelen. A találkozó kezdetén a jelenlévők néma főhajtással emlékeztek meg a közelmúltban elhunyt Szántó Zoltán és Nicolae Răcuciu (Crișana) sportújságírókról.

Az egyesület elnöke, Radu Bitea díjakat osztott ki a Bihar Megyei Játékvezetői Bizottság (CJA) legutóbbi három elnökének, így Cornel Pantea, Ioan Pirtea és Gallovits István is elismerésben részesült. Ezt követően bemutatta a nemrégiben megválasztott, jelenlegi elnököt, Florin Marcut. Az egyesület ezután bevezette nyilvántartásába a legújabb labdarúgócsapatokat: Nagyürögdi Inter, Olcsai AS és Nagyváradi Crișul (gyermek és junior kategóriák).

A napirendi pontok részeként felelevenítették a tavalyi évi tevékenységeket, így elhangzott, hogy a járvány által megnehezített 2021-es évben az AJF a Bihar megyei labdarúgás újraindítására összpontosította erőfeszítéseit, valamint a kiadások csökkentésére fókuszált – ennek érdekében az elnök például lemondott saját fizetéséről abban az időszakban, amikor a hatósági intézkedések miatt leállt a labdarúgás, de több alkalmazott sem kapott fizetést, amikor az egyesület éppen nem volt aktív. A kiadások ennek ellenére is 50.000 lejjel lépték át a bevételek összegét, így az előző évekből fennmaradt forrásokat vették igénybe az AJF fenntartása érdekében. Az erre az időszakra kapott állami támogatásokat az ifjúsági szektor támogatására használták fel. Mindemellett az AJF tavaly egy 60 ezer eurós Erasmus+ programot is megvalósított, és bár ebből a pénzből nem jutott az egyesület projekten kívüli tevékenységeire, de a projekt sikeressége hosszútávú előnyöket jelenthet a sportolók számára, új uniós pályázati lehetőségeket nyitva meg az egyesület előtt.

A közgyűlésen jelenlévő Fehér, Szilágy és Hunyad megyei AJF-elnökök dicsérő szavakkal illették a Bihar megyei egyesületet és annak tevékenységeit. A találkozó végén Boros Péter, az egyesület titkára arra buzdította a jelenlévőket, hogy vegyenek példát az AJF-ek közötti jó együttműködésről, amelyek bár közvetlen versenyben állnak egymással, rendszeresen konzultálnak és segítik egymást, mert közös céljuk a kispályás labdarúgás fejlesztése, amely nélkül még a nemzeti labdarúgás sem lehet sikeresebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában