Vízilabda

2021.12.22. 16:19

A mezőny élén a nagyváradi vízilabdázók: két korosztályban már döntőznek

Uralja az Északi Csoport mezőnyét a Nagyváradi Crişul fiú ifjúsági vízilabda-együttese, amely jó egy héttel korábban veretlenül nyerte meg az ifjúsági I. korosztályúak elődöntőjét, a múlt hétvégén pedig az ifi II. korosztályúakon volt a sor, hogy minden meccsüket megnyerve, elvigyék a pálmát, azaz bejussanak az országos döntőbe. A II. korosztályban az első helyről jutott tovább a másik a váradi csapat, a Városi Sportklub, amely szintén résztvevője lesz a bajnoki döntő(k)nek.

F. Á.

 

Elveszítette ugyan három alapemberét – Horaţiu Mureşan a Bukaresti Steauához, Orsós Richárd a Budapesti Vasashoz, Lukács Dominik pedig a Miskolci MVLC-hez igazolt –, így sem jelentett gondot a Nagyváradi Crişul ifjúsági II. korosztályú együttesének, hogy veretlenül nyerje meg a múlt hétvégén rendezett Északi Csoportbeli második tornát, és az ifjúsági I. korosztályúakhoz hasonlóan bejussanak a jövőre megrendezendő országos bajnokság döntőjébe. Az sem mellékes, hogy az együttesben három gyermek korosztályú játékos is szerepel a Ciprian Cîmpianu edzette legifjabb alakulatból!

A Crişul által elért eredmények: 12–7 a Marosvásárhelyi Partizan, 26–1 a Kolozsvári Viitorul, 11–8 a Nagyváradi VSK, 11–8 a Kolozsvári VSK és 17–3 a Brassói Corona ellen. A két tornát összesítve, kilenc győzelmének és egy vereségének (10–14 az első tornán a VSK ellen), illetve rosszabb gólarányának betudhatóan, a Crişul – egyforma pontaránynyal a Nagyváradi Városi Sportklubbal – a második helyen jutott be az országos döntőbe.

Szintén jól szerepelt a múlt heti nagyváradi tornán a Városi Sportklub, amely egyetlen vereséget szenvedett, de legyőzve a Crişult az első tornán, és jobb gólarányt is kialakítva, az első helyen végzett a II. korcsoportban, és utazhat a jövő évben lebonyolítandó bukaresti, majd készülhet a hazai rendezésű, mindent eldöntő tornára.

A VSK a következő eredményeket érte el az Északi Csoport második, Váradon szervezett (december 10-12.) tornán: 21–3 a Kolozsvári Viitorul, 20–5 a Brassói Corona, 8–11 a Nagyváradi Crişul, 12–3 a Marosvásárhelyi Partizan és 17–7 a Kolozsvári VSK ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában